Đoković: Nemam poštovanje prema Kirjosu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković govorio je na konferenciji za medije uoči starta takmičenja na Australijan openu o svojoj spremi, te se dotakao sa novinarima i Nika Kirjosa.

Branilac trofeja na prvom Gren slemu u kalendaru pre nekoliko dana je sa selekcijom Srbije eliminisan na ATP kupu, turniru koji je takođe branio. Tako je imao vremena za dodatnu pripremu uoči Australijan opena, gde će mu rival na startu biti Francuz Žeremi Šardi protiv kojeg nije izgubio na 13 međusobnih mečeva.

– Imam povoljne rezultate protiv Žeremija i to mi pomaže. Njegova igra zasniva se na odličnom servisu i forhendu. Mislim da mi pomaže i činjenica da sam prethodnih dana uspeo da odigram dva singla i dva dubla na ,,Rod Lejver areni”. Svake godine se osećam sve udobnije kada dođem ovde i ako ste mentalno dobro, nije važno gde igrate. Što više pobeđujete, to više samopouzdanja imate – rekao je Đoković.

Nedavno je australijski teniser Nik Kirjos ponovo prokomentarisao poteze Đokovića, koji je od organizatora turnira tražio određene ustupke za sve igrače i igračice koji su bili zatočeni u hotelu zbog obaveznog karantina.

Prvi reket sveta ne ceni mnogo Australijanca koji često iznosi negativno mišljenje u vezi sa Novakom Đokovićem.

Mislim da je on dobar za sport. Radi stvari na autentičan način. Svako ima pravo da izrazi sebe na način na koji želi. On poseduje kvalitet da pobedi svakoga. Ipak, kada je reč o delima van terena, nemam mnogo poštovanja prema njemu. Staću na ovome – kazao je Đoković.

Đoković će svoj meč protiv Šardija odigrati u ponedeljak u jutarnjim satima (posle 10 sati po srednjoevropskom vremenu).

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NADOMAK ČIŠĆENJA: Jokić na korak od tripl dabla, 3:0 za aktuelnog šampiona! (VIDEO)

Košarkaši Denvera na korak su od plasmana u polufinale zapadne konferencije. Nastavili su seriju pobeda protiv Lejkersa i brejkom u...

POVEZANE OBJAVE