Greške Alisona, magija Fodena i golovi Gundogana za primopredaju na “Enfildu” [VIDEO]

Pobedom u derbiju sezone nad aktuelnim šampionom Liverpulom, ekipa Mančester Sitija je stavila jednu ruku na šampionski pehar. Naravno, do promocije je još daleko, ali tim Pepa Gvardiole jednostavno deluje nesavladivo i teško je očekivati da neko može da ga stigne. U ovom momentu imaju pet bodova više od gradskog rivala Junajteda, a čak deset od Liverpula, pritom i jedan zaostali meč.

Liverpul je imao dve dobre situacije u prvih 45 minuta, jednom je Mane glavom tukao preko prečke, a onda je udarac Firmina odbranio Ederson. Ipak, mnogo bliži golu bili su gosti. U 36. minutu Fabinjo je srušio Sterlinga, dosuđen je penal za Siti, ali je Gundogan prebacio gol sa bele tačke. To je bio treći nerealizovani penal Sitija protiv Liverpula u skorije vreme.

Drugo poluvreme bilo je znatno sadržajnije, a videli smo i četiri gola. Poveli su “građani” u 49. minutu, udarac Fodena odbranio je Alison, ali je Gundogan bio priseban i loptu poslao u mrežu. Domaći su se pribrali i uspeli da izjednače petanestak minuta kasnije. Salah je oteo loptu Runenu Dijasu, Portugalac ga je povukao s leđa, pa je penal sada dobio Liverpul. Mo Salah je bio siguran egzekutor.

I kada se očekivala velika borba, golman domaćih Alison Beker je napravio dve kardinalne greške kod ispucavanja posle kojih su gosti dali dva gola. Prvo je Gundogan, na asistenciju Fodena, doneo prednost od 2:1, da bi onda Sterling glavom sa metar, dva, postigao gol na ubacivanje Bernarda Silve. Tačku na i stavio je sjajni Fil Foden, najlepšim golom na utakmici, u 83. minutu.
Siti je sakupio 50, a ovo mu je 14. uzastopna pobeda, računajući sva takmičenja. Liverpul je 4. sa deset bodova manje.

U prvoj utakmici dana Totenhem je pobedio Vest Brom zahvaljujući tandemu Kejn-Son. Povratak Harija Kenja u tim posle povrede označio je i prekid niza od tri uzastopna poraza “pevaca”. Četa Sema Olerdajsa se držala u prvih 45 minuta, ali je gol i tada visio u vazduhu. Ekipa iz Birmingema je pala za samo četiri minuta, od 54. do 58. kada su, prvo Kejn, a onda i Hjong Min Son, tresli mrežu Džonstona. Totenhem je 7. sa 36 bodova, dok je Vest Brom ostao na 19. mestu sa samo 12 bodova.

Očekivao se tvrd meč u Vulvrerhemptonu i takav smo i dobili. “Vukovi” i “lisice” igrali su bez golova i teško je reći ko je zadovoljniji takvim ishodom. Bilo je prilika na obe strane, ali Rui Patrisio i Kasper Šmajhel nisu vadili loptu iz mreže. U poslednjih pola sata zaigrao je i Džejmi Vardi, koji je propustio nekoliko prethodnih utakmica, imao je šansu u sudijskoj nadoknadi, ali nije bio precizan. Lester je ostao na trećem mestu, sada sa 43 boda, a Vulvsi su 14. sa 27 bodova.

Liverpul – Mančester Siti 1:4(0:0)
Salah 63′(p) – Gundogan 49′,73′, Sterling 76′, Foden 83′

Vulverhempton – Lester 0:0

Totenhem – Vest Bromvič Albion 2:0(0:0)
Kejn 54′, Son 58′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SRPSKI CENTAR NIJE MOGAO SAM: Novi dabl-dabl Jokića u porazu Denvera

Košarkaši Denver Nagetsa, izgubili su na svom parketu od Finiksa rezultatom 104:97. Srpski košarkaš Nikola Jokić je utakmicu sa Finiksom...

POVEZANE OBJAVE