Mornar se nasukao, Mega dobila košem u poslednjoj sekundi [VIDEO]

Mega Sokerbet – Mornar 90:89
(25:24, 14:27, 22:16, 29:22)

U veoma važnoj utakmici za plasman u plej-of ABA lige barski Mornar je poražen na gostovanju Megi u Hali sportova ,,Ranko Žeravica” u Beogradu. Nakon uzbudljivog finiša Barani nisu sačuvali prednost koju su stekli krajem prvog poluvremena, pa je na kraju Mega slavila poenima Smita sa zvukom sirene.


Mega je bolje otvorila meč i bila u prednosti sve do tri minuta pre kraja prvog poluvremena. Tada je Mornar, kod rezultata 38:37 za domaćina, napravio seriju 14:0, zahvaljujući pre svega Jeremiću koji je vezao tri uzastopne trojke. Ovaj košarkaš je u prvom poluvremenu ubacio šest šuteva za tri poena iz isto toliko pokušaja. Na odmor su gosti otišli sa prednosšću od 12 koševa. U drugom poluvremenu domaćin je spuštao prednost, ali je crnogorski tim bio u konstantnoj prednosti. U finišu treće četvrtine Mega je napravila seriju 8:0 i u poslednjih deset minuta ušlo se sa šest razlike za goste.


Prilazila je Mega na -2, ali nikako nije uspevala da pređe u vođstvo. Zat je sam finiš bio drmatičan. Kod vođstva Mornara 86:82 Gabrijel je napravio nesportski faul nad Simonovićem, centar domaćina je ubacio oba penala, ali je u narednom napadu Smit izblokirao Tepića na ulazu. Ostalo je 26 sekundi i izgledalo je da je meč odlučne. Međutim, usledila je serija slobodnih bacanja sa obe strane. Pogađali su Gordić na jednoj, odnosno Smit i Kazalon na drugoj strani. Na osam sekundi pre kraja Gabrijel je promašio oba bacanja, Smit iz Mege je uzeo loptu i sa njom pretrčao ceo tere i položio za trijuf domaćina od 90:89.

ž


Kod Mege je najefikasniji bio Marko Simonović sa 23 poena i 7 skokova, a pratio ga je Petrušev sa 19 koševa i 7 uhvaćenih lopti. Efikasni su bili i Kazalon sa 14, odnosno Tepić sa 11 poena. Kod Mornara, koji je napravio veliki korak unazad u borbi za polufinale, Jeremić je završio sa 28 poena, Nidam je dodao 22, a Gordić 13 koševa.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Sferopulos pred Real: Trener Zvezde otkrio ko sigurno neće igrati u Madridu

Košarkaši Crvene zvezde u okviru 32. kola Evrolige gostuju ekipi Reala iz Madrida. Duel dva tima na programu...

POVEZANE OBJAVE