Opet rokada na vrhu, Milan lako sa Krotoneom, Zlatan stigao do 500. gola [VIDEO]

Pobedom nad poslednjeplasiranim Krotoneom ekipa Milana vratila se na lidersku poziciju u Seriji A.
Njihov gradski rival Inter proveo je dva dana na vrhu nakon trijumfa u Firenci u petak, ali roso-neri nisu dozvolili nikakvo iznenađenje protiv povratnika u elitu.

Gosti su se držali do prvog gola domaćina, čak su imali i nekoliko dobrih napada, ali kada je Zlatan Ibrahimović, posle duplog pasa sa Leaoom, postigao pogodak u 30. minutu, bilo je jasno kakav će epilog biti. Inače, to je bio 500. gol Ibrahimovića u klupskoj karijeri. Najviše je postigao u dresu PSŽ-a, čak 156, pa slede Milan, Inter, LA Galaksi, Ajaks, Mančester Junajted, Juventus, Barselona i Malme.

Nije to bilo sve od centarfora domaćih u ovom meču, u 64. minutu duplirao je prednost svog tima, ali mu nije bilo teško pošto je najveći deo posla uradio Teo Ernandez. To je bio već 14. pogodak Ibrahimovića u ovogodišnjem prvenstvu, a on je nastupao samo na 11 utakmica. Odbrana Krotonea raspala se kao kula od karata, a to je iskoristio Ante Rebić, koji je za dva minuta dva puta pogađao mreću gostiju. Prvo posle kornera Čalhanoglua u 69. minutu, a onda minut kasnije, opet posle dodavanja Čalhanoglua. U ekipi Krotonea igrali su naši internacionalci Vulić i Golemić.

Udineze je slomio otpor Verone u kasnoj fazi meča. Prvo je Silvestri pogodio sopstvenu mrežu u 83. minutu, da bi konačan rezultat postavio Delofeu u prvom minutu sudijske nadoknade. Za Veronu je od starta igrao Darko Lazović, dok je Ivan Ilić šansu dobio u drugom poluvremenu. U prvom meču dana Benevento i Sampdorija podelili su bodove igrajući nerešeno 1:1. Kaprari je doveo “veštice” u vođstvo u 55. minutu, ali je Đenovljanima bod osigurao pogodak Keita Baldea u 80. minutu.

Milan – Krotone 4:0(1:0)
Ibrahimović 30′,64′, Rebić 69′,70′

Udineze – Verona 2:0(0:0)
Silvestri 83′(ag), Delofeu 90+1′

Benevento – Sampdorija 1:1(0:0)
Kaprari 55′ – Keita Balde 80′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poznati svi učesnici F4 vatropolo Lige šampiona

U vaterpolo Ligi šampiona, na kolo pre kraja je poznato koja četiri tima će igrati u završnici. Od ranije je...

POVEZANE OBJAVE