Zvezda se nije okliznula u Novom Pazaru: Crveno-beli apsolvirali prekide, efektan gol Sisea [VIDEO]

Novi Pazar – Crvena zvezda 1:3 (0:1)
57′ Sise – 3′ Rodić, 52′ Pavkov, 76′ Ivanić

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Novi Pazar na gostovanju sa 3:1 u okviru 17. kola Super lige Srbije.

Iako su uspevali da spreče Vojvodinu i Partizan da pobede na njihovom terenu, fudbaleri Novog Pazara nisu uspeli da pariraju Crvenoj zvezdi.

Od samog starta utakmice, težište igre bilo je na polovini Novog Pazara i vrlo brzo je to rezultiralo golom za gostujući sastav. Bila je to akcija i pas Pavkova za Gajića, nakon čega je usledio korner. Izveo ga je Ben sa desne strane, a Milan Rodić iz drugog plana utrčao i sa pet metara, potpuno neometano, poslao loptu u gol. Vrlo loša reakcija, kako defanzive Novog Pazara, tako i golmana Drobnjaka koji nije krenuo na tu loptu, a tim Dejana Stankovića je još jednom pokazao da su apsolvirali prekide. Ubrzo je bila i prva sporna situacija na meču, kada je Ivanić pogodio Zimonjića u ruku u šesnaestercu Novog Pazara. Bilo je to evidentno igranje rukom, ali je distanca bila mala i mladi defanzivac nije mogao da reaguje i spreči taj scenario.

Nije Zvezda potom mnogo pretila, a Novi Pazar jeste pokušavao, sa krila i preko Islamovića u 27. minutu, što je bila i najopasnija situacija pred golom Milana Borjana. Slabo je zahvatio loptu fubaler domaćih i bila je to laka intervencija kapitena Crvene zvezde.

Pred kraj prvog dela igre, Zvezda je pripretila ponovo iz prekida, kada je Gavrić izveo korner, lopta je pala ispred Pankova, ali ipak nije završila ponovo u mreži. Novu šansu za promenu rezultata, najbolju posle gola, Zvezda je stvorila uz pomoć rivala, pošto je Drobnjak sprečio autogol Bojića koji je nespretno reagovao.

Slabo su branili prekide igrači Novog Pazara i posle nove šanse Rodića u drugom poluvremenu, jasno je bilo da su izabranici Radoslava Bataka imali sreće što je bilo 1:0 u tom trenutku. U tom momentu jeste bilo tako, ali već posle dva minuta – nije. Sjajno je povukao loptu posle kontre Veljko Nikolić, sa njom pretrčao šezdesetak metara, a posle driblinga Ivanića, Pavkov preuzima i završava akciju.

Pravo niotkua usledio je pogodak za Novopazarce. Izuzetan gol, sa desetak metara, u trku i to glavom postigao je Abdulaje Sise posle nešto manje od sat vremena igre. Centrirao je Vlajković, a Gvinejac natrčao i ostavio Borjana nemoćnog. Uprkos tome što je rezultat ekipe Dejana Stankovića prepolovljen, držali su kontrolu gosti i dalje. Nije bilo konkretnih šansi pred golom Drobnjaka, sve do  76. minuta i novog prekida.

Kanga je sa tridesetak metara izveo slobodan udarac, gađao je pred gol rivala, ali je Kojić reagovao i izbacio loptu pravo na volej Mirka Ivanića koji uz pomoć ,,žabice’’ vara Drobnjaka. Iako deluje da je Drobnjak mogao bolje, ovakve lopte su neugodne za čuvare mreža.

Do kraja susreta, Crvena zvezda je imala nekoliko polušansi, ali ništa više od toga, te je pogodak Ivanića stavio tačku na meč.

Zvezda je ubedljivo prva sa 56 bodova, dok je Novi Pazar 14. sa 21 poenom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE