Mektomini skratio Solskjeru muke, Bornmut iznenadio premijerligaša

 Odigrane su dve prve utakmice osmine finala engleskog FA kupa. Mesto među osam najboljih obezbedili su Bornmut i Mančester junajted. 

 Doskorašnji premijerligaš, ekipa Bornmuta, iznenadila je Barnli na ”Turf Muru” i sasvim zasluženo prošla dalje u najstarijem fudbalskom takmičenju na svetu. Već u prvom poluvremnu gosti su pokazali da žele pobedu, psotigli su jedan gol, a i propustili još jednu dobru priliku. U nastaku su da-omaći ”Klaretsi” bili bolji, imali su tri izgledne šanse, ali se mreža golmana Asmira Begovića nije zatresla. Pred kraj meča, u 87. minutu, dosuđen je jedanaesterac za ”Trešnjice” koji je sigurno realizovao Stanislas, za konačnih 0:2.   

Jedan od derbija ove runde odigran je na ”Old Trafordu”. Junajted je, nakon šokantnog remija sa Evertonom, tražio iskupljenje i prolaz u završnicu FA kupa protiv Vest Hema. ”Čekićari” su u Mančester stigli u odličnoj formi, sa samo jednim porazom u prethodnih 11 utakmica, računajući sva takmičenja. Ipak, gosti iz Londona nisu pokazali baš ništa na ”Teatru snova”, i pravo je čudo kako su stigli do produžetaka.

Nije blistao ni Junajted, Solskjer je na klupi ostavio Bruna Fernandeša i Edinsona Kavanija, koji su u igru ušli u finišu regularnog toka, zajedno sa Skotom Mektominijem, strelcem pobedonosnog gola u 98. minutu. Mektomini je zamenio Nemanju Matića u 73. minutu, a gol odluke postigao je posle gužve i odbijene lopte iz kaznenog prostora gostiju. Prethodno su najbolje šanse za Junajted propustili Lindelof u prvom, odnosno Rašford u drugom poluvremenu.

Barnli – Bornmut 0:2(0:1)
Saridž 21′, Stanislas 88′(p)


Mančester junajted – Vest Hem 1:0 (0:0,0:0)
Mektomini 98′
 

 U ostalim utakmicama osmine finala FA kupa sastaju se Svonsi – Mančester siti, Lester – Brajton, Šefild junajted – Bristol Siti, Everton – Totenhem, Vulverhempton – Sautempton i Barnsli – Čelsi.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tadić promašio penal, Olimpijakos ispisao istoriju!

Fenerbahče je večeras na svom terenu dočekao Olimpijakos. Viđena je još jedna neizvesna utakmica posle 3:2 za Grke u...

POVEZANE OBJAVE