VELIKA POBEDA: Olga Danilović savladala Hrvaticu iz Top 20 na debiju u Australiji!

Olga Danilović – Petra Martić 2:1
(7:5, 3:6, 6:4)

Srpska teniserka Olga Danilović ostvarila je veliku pobedu (2:1) nad 19. igračicom sveta Petrom Martić i plasirala se u drugo kolo Australijan opena.

Mlada, 183. igračica sveta je briljirala uprkos tome što je naspram sebe imala rivalku koja se nalazi među 20 najboljih teniserski na WTA turu. Imala je oscilacije, istina, ali kada se uzme u obzir i njeno iskustvo u ovakvim mečevima, te debitanski nastupa na Australijan openu, ova pobeda još više dobija na značaju.

Čak pet brejk lopti viđeno je u prvom setu, ali za jednu je bila bolja Olga, pa je u narednom gemu servirala za set i osvojila ga. Borila se u nastavku, međutim, podigla se Petra Martić posle senzacionalnog prvog seta i izjednačila.

Nije dozvolila Olga da psihološka prednost bude na strani rivalke iz Hrvatske i na sjajan način, uz dva oduzeta servisa Martićevoj dođe nadomak trijumfa. Ostalo je da realizuje svoj servis gem, a onda je to uradila na perfektan način, bez izgubljenog poena i zabeležila impresivnu pobedu.

Treba istaći da je Olga Danilović na Australijan open dospela putem kvalifikacija i ovo je njena četvrta pobeda u okviru ovog turnira!

Danilovićeva se za plasman u 3. kolo igrati protiv Amerikanke Šelbi Rodžers.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tadić promašio penal, Olimpijakos ispisao istoriju!

Fenerbahče je večeras na svom terenu dočekao Olimpijakos. Viđena je još jedna neizvesna utakmica posle 3:2 za Grke u...

POVEZANE OBJAVE