Vuletić podneo ostavku: Zubato sude i presuđuju, crtaju mete i pozivaju na linč

Potpredsednik Partizana, Vladimir Vuletić, podneo je ostavku na tu funkciju.

U obrazloženju ovakve odluke Vuletić je naveo da se na ovakav korak odlučio zbog višednevnih napada i pokušaja da se klub iz Humske kriminalizuje.

Fudbalski klub Partizan duži niz godina živi najteži period u svojoj istoriji. Nipodaštavanje, degradacija, bolno i sistemsko svođenje ovog kluba na efemerni i potčinjeni, kulminira ovih dana zlehudim nastojanjem da se jedan fudbalski klub medijski kriminalizuje i oglasi za leglo organizovanog kriminala u Republici Srbiji.

U tom pokušaju prednjače tabloidni mediji, penzionisani bezbednosni analitičari, neki političari, jurišni akademici, dramski pisci i filmski reditelji, koji se ne bave uzročno-posledičnim obeležjima aktuelnih dešavanja, već zubato sude i presuđuju, crtaju mete i pozivaju na javni linč neke od funkcionera fudbalskog kluba Partizan, uvereni da je jedan univerzitetski profesor na mandatnoj funkciji potpredsednika u klubu, zasigurno znao ono što oni (navodno) nisu.

Oni o pravu i pravnoj državi ne znaju mnogo, ali su im usta puna pravde i pravice. Oni o pravilima postupka ne znaju ništa, ali bi da ograđuju stadion Partizana i ukidaju klub. Sve pod parolom da su, inače, navijači Partizana.

Ne bojim se od vražjega kota, nega ga je ka na gori lista, no se bojim od zla domaćega”, veli Njegoš, a ja im moram poručiti da Humska nije Šilerova, da je Partizan umetnost do koje oni nikada dosegnuti neće, da je jedan univerzitetski profesor onaj ko se u klubu bavio pravnim a ne pitanjima organizovanog kriminala i da u Humskoj ne stanuju lica sa Interpolove poternice i mafijaške pudlice.

Pravna država je malo i moj ideal, navodi se u saopštenju profesora Vuletića koje je preneo Telegraf.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Vratio se: Aco Petrović ima novi angažman!

Hrvatski košarkaški stručnjak Aleksandar Aco Petrović vratio se na poziciju selektora Brazila, potvrdio je tamošnji Savez na svom zvaničnom...

POVEZANE OBJAVE