Gradonačelnik Novog Sada: Pomoći ćemo, ali i neka sami naprave novac

Veliki problemi su u fudbalksom klubu Vojvodina. Igrači su u štrajku zbog neisplaćenih primanja, a u zaštitu igrača stao je i šef struke Nenad Lalatović.

– Niko nijednog trenutka nije došao da nam objasni bilo šta. Poruka igračima bila je prazna loža protiv TSC-a. Igrali su razočarani, ljuti, ne žele da vide nikog iz uprave kluba. A oni im obećavaju i lažu. Duguju im se tri plate. Sramota je da Vojvodina traži pozajmicu od FSS da bi dala platu, pored Srbijagasa, Bajatovića, ovakvog grada Novog Sada, ovako moćnih firmi u gradu. Toliko o tome koliko smo sposobni i koliko možemo da vodimo našu Vojvodinu, a želimo da igramo u Evropi i stvorimo moćan klub, poručio je Lalatović.

Stigla je najava da će FSS pomoći klubu i isplatiti jednu platu igračima aktuelnog osvajača Kupa Srbije, a pomoć je najavio i prvi čovek Novog Sada Miloš Vućević.

– Već pomažemo Vojvodinu, tim igra na gradskom stadionu zbog čega nema dinara troška. Spremni smo da pomognemo još više. Ne razumem se toliko u fudbal, kao svi oni u klubu, iako sam ljubitelj, ali prateći sportssku štampu razumeo sam da klubovi žive, između ostalog, i od kupovine i prodaje igrače, a ne samo od toga da neko odreši kesu. Bilo bi lepo da vidimo šta su oni to prodali, jesu li koji dinar napravili iz toga, valjda im je to posao. Najlakše je reći nije nam dao pare grad ili Srbijagas, rekao je Vučević za sajt 021.

On je istakao da odluka da pomogne klubu nije laka jer situacija u zemlji je tepka i dosta ljudi je u jako teškoj situaciji zbog pandemije koronavirusa.

– Mogu da garantujem da će grad nastaviti da pomaže. Ako budem vanredno davao pare za klub onda ćete mi reči zašto grad daje pare njima, a ne socijalno ugroženim porodicama, tu nema kraja. Ako ja sad izvadim pare za klub, a spreman sam da mu usput pomognemo, onda ćete reći što dajemo profesionalnim fudbalerima. Nasuprot tome, deo javnosti smatra da grad mora da pomogne, pa će onda biti tri transparenta protiv mene kako grad ćuti dok je u problemima. Ne mogu da uđem u to ko je od rukovostca kluba u loži i ja više nikad neću ići na utakmice, rekao je Vučević.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POLUFINALE ABA LIGE: Partizan i Zvezda nemaju gde da igraju svoje mečeve

Poznati su svi polufinalisti ABA lige, ali kako stvari stoje polufinalne utakmice neće skoro početi. U borbi za polufinale sastaju...

POVEZANE OBJAVE