Bajern kompletirao trofeje, pripomogao i VAR [VIDEO]

Bajern – Tigres 1:0(0:0)

Pavar 60′

Šampion Evrope minhenski Bajern postao je po četvrti put klupski prvak sveta. U finalu Svetskog prvenstva u Kataru Bavarci su bili bolji od meksičkog Tigresa i pogotkom Benjamina Pavara slavili 1:0.   

Tokom celog finalnog meča Bajern je bio bolji tim, imao je i više povoljnih prilika, a u prvom poluvremenu poništen je gol Kimiha pošto je sudija Esteban Ostojić procenio da je kretnja Roberta Levandovskog ometala golmana Guzmana. To se dogodilo u 18. minutu, da bi u 34. Liroj Sane pogodio okvir gola Tigresa. Jedinu polupriliku Meksikanci su imali na samom startu meča kada je njihov najbolji fudbaler i prvi strelac ovog takmičenja, Francuz Andre-Pjer Žinjak, loše zahvatio loptu glavom.   

Posle pet minuta igre u nastavku priliku za Bajern imao je Serž Gnabri, ali je njegov udarac otišao preko prečke. Trenutak odluke zbio se u 59. minutu. Levandovski je u skoku došao do lopte pre od golmana Guzmana, ona se od Poljaka odbila ka Pavaru, a Francuzu nije bilo teško da je pošalje u praznu mrežu. Gol je u prvom momentu poništen, pomoćni sudija je visoko držao zastavicu, ali je glavni arbitar iz Urugvaja sačekao odluku iz VAR sobe. Ispostavilo se da Levandovski nije bio u ofsajdu pošto je nga Salseda bila za par santimetara bliže golu Tigresa.   

I do kraja meča mnogo bliži drugom golu bili su Bavarci nego što su Meksikanci mogli da izjednače. U nekoliko navrata sjajno je intervenisao Guzman, kao u finišu susreta kada je sprečio Daglasa Kostu da realizuje zicer. Bajern je dominirao i u posedu, a posebno u udarcima kojih je imao 19 naspram samo tri Tigresa.   

Ovo je šesta uzastopna titula Bajerna u takmičenjima u kojima su učestvovali, a prvaci sveta postali su po 4. put, nakon 1976. 2001. i 2013. godine. Treba reći i da je Tigres bio prvi predstavnik Konkakaf zone u velikom finalu. U borbi za treće egipatski Al Ahli je nakon izvođenja penala pobedio brazilski Palmeiras. U regularnom toku meč je završen bez golova. Čak trojiva fudbalera Palmeirasa nisu bila precizna, a odlučujući šut promašio je Felipe Melo.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POSLE RUSIJE I KIPRA: Orlovi u novim dresovima, evo kako im stoje (FOTO)

Fudbaleri Srbije odigrali su prva dva test meča pred Evropsko prvenstvo. Ubedljivo su poraženi od Rusije u Moskvi sa 4:0....

POVEZANE OBJAVE