Čelsi i Sautempton kompletirali četvrtfinale FA kupa, poznati su i parovi, prštaće na ,,Gudisonu” i u Lesteru [VIDEO]

 Vulverhempton – Sautempton 0:2 (0:0)

Ings 49′, Armstrong 90′

Barnsli – Čelsi 0:1 (0:0)

Ejbraham 64′

Ekipe Sautemptona i Čelsija poslednji su učesnici četvrtfinala engleskog FA kupa. Obe ekipe slavile su kao gosti, ,,sveci” u Vulverhemptonu, a ,,plavci” u Barnsliju.   

Sautempton je slavio u Vulverhemptonu i tako prekinuo niz od četiri poraza u Premijer ligi, u kome se cakli i onaj od 9:0 na ,,Old Trafordu”. Inače ,,sveci” su slavili samo u FA kupu u poslednjih osam utakmica, pošto su pet u prvenstvu izgubili i to posle onog trijumfa nad Liverpulom. Već u nedelju  će se ,,vukovi” i ,,sveci” ponovo sresti, ovog puta u luci na jugu, u okviru 24. kola Premijer lige. Vulvsi ne mogu da se prepoznaju ove sezone, slabe igre iz prvenstva preneli su i u kup takmičenja i sasvim su zasluženo eliminisani. Sautempton je poveo golom sjajnog Denija Ingsa u 49. minutu. Ovaj pogodak je u prvom momentu poništen, ali je snimak pokazao da je sve bilo regularno. Jedinu pravu šansu za ekipu Nuna Espirita Santa imao je Adama Traore u 80. minutu, kada je golman Forster odlično intervenisao. Tačku na pobedu gostiju stavio je Stjuart Armstrong  90. minutu, a golu je prethodila greška golmana domaćih koji je loše ispucao loptu.   

U poslednjoj utakmici osmine finala FA kupa Čelsi je pobedio u Barnsliju, ali je imao ogromne probleme sa timom koji je od ove sezone član Čempionšipa. Domaći su imali zrelije prilike, Kalum Britejn je imao dve odlične u prvih 45 minuta, a pravo je čudo kako mu je Kepa Arizabalaga odbranio pokušaj u 11. minutu. Možda je Čelsi oštećen za penal u 20. minutu kada je u kaznenom prostoru domaćina srušen Ejbraham. U nastavku su Hadson-Odoi i Rudiger pretili Barnsliju, ali je tim iz Londona do pobede došao posle jedinog udarca u okvir gola Barnslija. Igrao se 64. minut, Džejms je nesebično vratio loptu za Ejbrahama, a mladom centarforu nije bilo teško da je smesti u mrežu. Ogromnu šansu za izjednačenje propustio je Majkl Solbauer petnaestak minuta pre kraja, ali je na gol liniji iznikao Ejbraham i glavom loptu prebacio u korner. Zanimljivo je da su se Čelsi i Barnsli ove sezone sastali i u EFL kupu, a i tada je uspešniji bio premijerligaš, Čelsi je na ,,Stamford Bridžu” pobedio sa 6:0 krajem septembra.   

Obavljen je i žreb parova za četvrtfinale FA kupa, a u njemu će se sastati Everton – Mančester Siti, Bornmut – Sautempton, Lester – Mančester Junajted i Čelsi – Šefild Junajted.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ATP BARSELONA: Lajović u polufinalu!

Srpski teniser Dušan Lajović stigao je do polufinala turnira u Barseloni pošto je savladao Artura Fisa 6:4,3:6,6:2. U polufinalu ga...

POVEZANE OBJAVE