Kup Korać: Osveta se služi hladna, Partizan u dramatičnoj završnici pobedio Borac

Partizan – Borac 76:72 (20:16, 20:16, 22:17, 14:23)

Košarkaši Partizana slavili su protiv Borca u Kupu Radivoja Koraća i plasirali se u polufinale.

Poučen prethodnim porazima od Borca ove sezone Partizan je ozbiljnije ušao u meč i posle minut i po poveo sa 6:0, ali je Čarapić trojkom prekinuo seriju. Na krilima Erika Mike, koji je postigao 8 od prvih 10 poena crno-belih, Partizan je održavao razliku, a na polovini prve četvrtine bilo je 15:10 nakon trojke Trifunovića. Borac je u završnici prvog perioda uspeo da priđe na 18:16, a košem Tomasa skoro dva minuta pre kraja postavljen je rezultat nakon prvih 10 minuta – 20:16.

Druga četvrtina nije donela ništa novo, crno-beli su uglavnom imali 3 do 5 poena prednosti, sve do 15. minuta kada je Borac trojkom Gavrilovića uspeo da izjednači na 28:28. Mika je nastavio sa sjajnom igrom iz prve četvrtine i uz Pejdža je najzaslužniji za novu seriju Partizana koji je na veliki odmor otišao sa 8 poena prednosti (40:32). Mika je u prvih 20 minuta ubacio 15 poena.

Partizan je drugo poluvreme počeo dobrom odbranom i preko Dangubića stigao do prve dvocifrene prednosti 43:32. Još jednom je Dangubić bio precizan sa distance i postigao svoju treću trojku na meču i digao Partizan na +12. Šest minuta pre kraja treće deonice Veličković je morao da napusti teren, jer se požalio na povredu. Na polovini trećeg dela, Jaramazu je dosuđen nesportski faul, pa je Pejdž nepromišljeno napravio ličnu grešku, što je Borac kaznio i smanjio prednost na 48:40. Ipak, Partizan je u ovom delu utakmice uspeo da ipak održi razliku pre svega šutom za tri poena. Gađali su Dangubić, Trifunović i Perkins. Crno-beli su pred poslednjih 10 minuta imali prednost od 62:59.

Nastavila se utakmica u poslednjem delu u sličnom ritmu. Borac je malo popravio odbranu, ali su nastavili da pogađaju sa distance Jaramaz i Dangubić za održavanje dvocifrene prednosti. Brajs Džons je pokrenuo svoju ekipu i smanjio razliku na +8 za Partizan, pa je Filipovski zatražio tajm-aut. Poklonio je Partizan nekoliko poena Borcu, brojnim faulima, ali i promešenim šutevima, koju su Čačani iskoristili dobrim kontrama. Tri minuta pre kraja Borac je bio u zaostatku samo 71:66. Gruba igra Partizana u poslednjim minutima i laki poeni za Borac, slabost u prevođenju lopti bili su ključni za dramatičnu završnicu ovog duela. Manje od minut pre kraja Perkins je izgubio loptu i napravio nesportski faul, a Todorović i Novaković su to kaznili smanjivši razliku na samo dva poena prednosti za Partizan. Perkins ipak pogađa kada je najteže za konačnih 76:72.

Najefikasniji u timu Partizana bio je Mika sa 15 poena, a dvocifreni su bili i Dangbić sa 12 i Jaramaz, koji je ubacio 11 poena.

Borac je predvodio Džons sa 14 poena i pet skokova i Miletić, koji je upisao 10.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

LALATOVIĆ PRED PARTIZAN: Igramo na njihovom terenu i oni su apsolutni favoriti

Fudbaleri Spartaka iz Subotice sutra nastavljaju takmičenje u Superligi Srbije. Nakon reprezentativne pauze, gostuju Partizanu. Imaju 4 boda manje od...

POVEZANE OBJAVE