Da je Novak biti lako, Novak bi bio svako: Đoković jači od povrede i Frica posle pet setova!

Novak Đoković – Tejlor Fric 3:2
(7:6(0), 6:4, 3:6, 4:6, 6:2)

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u osminu finala Australijan opena posle teške pobede nad Amerikancem Tejlorom Fricom 3:2.

Iako se početkom trećeg seta povredio, nakon što je sve imao u svojim rukama posle vođstva od 2:0, Đoković je uspeo da izdrži bolove u abdominalnom predelu, nešto iznad kuka i savlada neugodnog Frica.

Zapretio je Fric brejk loptom na startu meča, ali je Đoković uspeo da dođe do osvajanja gema. Dobro se branio srpski teniser u pojedinim momentima i nije dopustio iznenađenje.

Uspeo je Novak rano da stigne do brejka. Već u četvrtom gemu, odličnim forhendima, Đoković je došao do 3:1 i  približio sebe ka osvajanju prvog seta. Namučio je Fric najbolje igrača sveta u sedmom gemu, budući da je imao dve brejk lopte. Ipak, Novak je sa četiri odlična servisa, od kojih su dva bila servis-vinera, uspeo da izbegne iznenađenje.

Bio je veoma opasan Fric na servis rivala i posle tri neuspešne brejk prilike. Nije čest slučaj da Đoković gubi koncentraciju kada ima brejk prednosti protiv tenisera koji su van prvih 10, ali Fric je pokazao zavidan kvalitet i želju. Publika je takođe bila na njegovoj strani želeći senzaciju.

Moralo je sve da bude rešeno u taj-brejku, a Novak je bio superioran. Leteo je po terenu, terao frica iza osnovne linije i osvojio sve jedan poen u tom delu meča okončavši ga sa 7:0.

U istom ritmu nastavio je u drugom setu i odmah došao do brejka prednosti. Bodrio se strastveno u nekoliko navrata Đoković, budući da je Fric na krilima publike pravio probleme osmostrukom osvajaču ovog Gren slema.

Imao je Novak priliku i za dvostruki brejk, ali je Amerikanac uspevao da se izvuče i spasi takav scenario četiri puta. Imao je poteškoća srpski teniser sa prvim servisom, dve brejk lopte imao je u osmom gemu Fric, ali je Novak uspeo da pogađa kada je bilo najvažnije i potvrdi još jednom svoj brejk. Taktički je Novak trošio energiju sjajnog Frica i osvojivši gem sa nulom uz pojedine poene gde je crpeo snagu Amerikanca, došao do 2:0.

Osetio je Novak problem u predelu abdominalnih mišića kada se istegao prilikom poslednjeg poena u trećem gemu. Morao je srpski teniser da zatraži medicinski tajm-aut kako bi zadobio adekvatan, tretman. Ubrzo je između gemova zadobio još jednu masažu Novak, a evidentno je da su posledice bile tu I nakon ukazane pomoći. Međutim, prvi teniser sveta uspevao je Koliko-toliko da održava nivo igre iako je bilo osetno da je dozirao servis, ali i ostatak udaraca, što je Fric iskoristio i smanjio na 2:1 u setovima.

Kada već nije mogao da upotrebljava svu snagu prilikom udaraca, morao je da iskoristi svoje druge kvalitete. Bio je precizan, lukav I tu je tražio svoju šansu. Bilo je vidno da postoje poteškoće, slabo se kretao, posebno na servis rivala I to je ubrzo rezultiralo brejkom, a potom I osvajanjem četvrtog seta od strane Frica.

Držao se Novak na svoj servis, uspevao da upti i poneki as i posle šest gemova dođe do brejk lopte. Izuzetan poen, sa dužom razmenom udaraca, Novak je rešio sjajnom forhend paralelom i pogodio sam ugao terena ostavivši Frica zatečenim – 4:2.

Fizički nije bio na nivou, ali psihološka prednost u trećem setu bila je na strani Novaka Đokovića. Svoju najjaču snagu upravo tokom čitave karijere pronalazi u tome i Fric je bio srušen.

Nakon poslednjeg poena, Novakov urlik pokazao je koliko mu je značio ovaj povratak, ali sada je potrebno da sanira povredu pred susret sa Milošem Raonićem.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SPEKTAKLI SA SRBIJOM I AUSTRALIJOM: Amerikanci već počeli prodaju karata

Košarkaška reprezentacija SAD-a dolazi na Olimpijske igre u Parizu kao glavni pretendent na zlatnu medalju. Pogotovu što roster od 12...

POVEZANE OBJAVE