,,Lokdaun”: Bez navijača na Australijan openu u narednih pet dana

Organizatori teniskog turnira Australijan open objavili su da u narednih pet takmičarskih dana publici neće biti omogućeno da prisustvuje mečevima.

Razlog je taj što se situacija sa koronavirusom u oblasti Melburna pogoršala i stanovnicima ovog grada biće ograničeno kretanje, odnosno, prema rečima premijera Danijela Endrjusa moći će da napuštaju svoje domove samo u slučaju odlaska po neophodne namirnice, medikamente, treninge i ukoliko ne mogu da rade od kuće, na posao.

Nove restrikcije počinju od 23:59 po lokalnom vremenu, te svi mečevi koji su planirani za danas, moći će da prime publiku.

Prethodnih dana, kapacitet teniskih stadiona bio je ograničen, uz poštovanje zdravstvenih mera, a na turniru nije bilo ni linijskih sudija. Tako su vlasni dozvolile maksimalno 30.000 ljudi dnevno na kompleksima terena u Melburn parku, odnosno 50 odsto kapaciteta u arenama. Najveća poseta bila je u četvrtak, kada je više od 21.000 navijača bilo na stadionima.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE