Partizanovih blistavih 10 minuta protiv Pazaraca, prekinut niz bez primljenog gola [VIDEO]

Partizan – Novi Pazar 4:1 (0:0)

Marković 54’, Natho 61’, Holender 64’, Vlajković 87′ (aut.)Kojić 76′

Partizan je u prvom delu prvenstva izgubio od Novopazaraca 3:2, ali se ovoga puta u Humskoj revanširao.

Hladan dan u Beogradu i jak vetar nije smetao fudbalerima Partizana da ubedljivo slave protiv Novog Pazara 4:1.

PARTIZAN: Popović – Miljković, Marković (Jović od 69’), Vujačić, Obradović – Zdjelar, Jojić (Šćekić od 46’) – L. Marković, Suma (Natho od 46’), Asano – Holender (Štulić od 69’).

NOVI PAZAR: Drobnjak – Vlajković, Kovačević, Kojić, Zimonjić – Islamović (Pajović od 59′), Hadžibulić (Perić od 60′) – Tomić, Mijić (Marinković od 70′), Stoiljković (Nikčević od 59′), Agaspahić.

U crno-belom dresu u startnoj postavio zaigrao je Suma, umesto Natha, i Jojić, koji je zamenio Šćekića. Od početka meča svi fudbaleri Novog Pazara igrali su se iza lopte, dok je Partizan igrao ofanzivnije. Međutim, gosti su preko Mijića iz kontranapada pritisli rivala, ali bez ozbiljne šanse s obzirom na loš centaršut ka golu crno-belih. U šestom minutu Marković je proigrao Holendera, koji je dodao loptu Obradoviću , ali je sudija podigrao zastavicu za ofsajd. Imao je Partizan dve šanse iz prekida, ali bez uspešne realizacije. Suma je u 12. minutu organizovao kontranapad i loše procenio šut, poklonivši loptu protivniku. Par minuta kasnije pripretili su domaći i preko Holendera, koji je pobegao odbrani, a lopta je završila u rukama golmana Drobnjaka. Islamović je dobio prvi žuti karton na meču u 22. minutu nakon oštrog starta nad Asanom. Teško je bilo i jednim i drugim igračima da kontrolišu loptu zbog vremenskih uslova i temperature koja je brojala -4 stepena.

Najbolja prilika za Partizan bila je u 16. minutu kada je Asano šutirao, ali Drobnjak odbranio, ali je odbitak dočekao Marković, čija reakcija nije opravdala očekivanja i prilika za vodstvo je propuštena. Domaći su konstantno napadali po levoj strani, dok su se Pazarci uspešno branili da sačuvaju mrežu. Još jedan žuti karton dobio je naknadno fudbaler gostiju Hadžibulić, zbog udarca Markovića. Još jedna šansa za srpskog vicešampiona usledila je preko šuta Holendera ovaj put sa desne strane, ali bez uspeha. Deset minuta pre kraja prvog dela Jojić se spetljao u kaznenom prostoru i lopta mu je izbijana, a da nije ni šutirao. Suma je sa ivice šesnaesterca centrirao ka Obradoviću, koji je bio u očiglednom ofsajdu, a mrežu svakao nije pogodio, pa je Partizan ponovo ostao praznih džepova. Na samom isteku poluvremena Hadžibulić je doživeo blažu povredu članka i morao je nakratko da napusti teren.

Bez promena u rezultatu završeno je prvo poluveme, Partizan je napadao bez uspeha, dok se Novi Pazar branio uz nekoliko kontri koje nije realizovao.

Posle pauza ne terenu su se našli Bibars Natho i Aleksandar Šćekić, a izašli su Suma i Jojić.

Nakon devet minuta igre usledila je velika greška pri izbijanju lopte golmana Drobnjaka, a Marković je ovog puta uspešno reagovao na odbitak i posle duplog pasa sa Holenderom, pogodio za 1:0. Usledila je trostruka izmena u ekipi Pazaraca, ne bi li se nešto promenilo. Međutim, stvari su po goste krenule nagore.

U 61. minutu dosuđen je penal posle faula nad Nathom u kaznenom prostoru. Izraelac je šutirao sa bele tačke bez greške za 2:0. Prošlo je samo dva minuta, a Partizan je poveo sa već ubedljivom prednošću. Marković je ukrao loptu i dodao Miljkoviću koji je uputio precizan centaršut, a akciju je krunisao Holender glavom za 3:0. Stanojević je u igru uveo Jovića i Štulića, a teren su napustili strelci Marković i Holender. U ekipi Pazaraca na teren je izašao Marinković, dok je Mijić otišao na odmor.

Usporio je tempo igre, dok Jović u 75. nije napravio žuti karton. Usledila je još jedna izmena crno-belih, izašao je Zdjelar, a ušao Bajbek. Od tada, Novi Pazar je preuzeo inicijativu i uspeo da smanji razliku preko Kojića, koji je dobro reagovao na centaršut s desne strane, a golman Popović nije stigao da zadrži loptu. U 87. minutu Štulić je uputio odličan centaršut ka golu, ali je Vlajković nije snašao, pokušao je da ispuca loptu u aut, međutim postigao je autogol za vodstvo Stanojevićeve ekipe od 4:1.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

De Rosi obezbedio posao, sad gura bivšeg saigrača za sportskog direktora

Uprava Rome je obelodanila da će Danijele De Rosi ostati trener i sledeće sezone. Nekadašnji kapiten "Vučice" je napravio sjajan...

POVEZANE OBJAVE