Stanković: Razmišljam o Milanu, imali smo peh, moramo da kalkulišemo

Crvena zvezda u subotu, 12. februara igra sa Radničkim u Nišu, a trener crveno-belih Dejan Stanković rekao je da njegov tim čeka teško gostovanje, ali je optimističan po pitanju rezultata.

Biće ovo teško gostovanje, klimatski uslovi su takođe takvi da ne znamo da li će biti zaleđen teren, a tako nismo navikli da igramo. Ipak, moramo da se prilagodimo svemu, kao što smo to radili u Novom Pazaru. Ne bih upoređivao te dve ekipe, različite su, ali nas čeka još jedna teška utakmica. Svako protiv Zvezde želi da se pokaže i dokaže, ali to neće uticati na naš cilj, počeo je Stanković, a preneo klupski sajt.

Osvrnuo se i na meč u Evropi protiv Milana, ali je istakao da je sutrašnji susret prioritet.

Lagao bih kad bih rekao da ne razmišljam o Milanu, ali prvi sledeći protivnik je najvažniji. Fokus je na Radničkom iz Niša i ne skrećemo sa toga ni u jednom trenutku. Što se tiče Milana, ima ko o tome da vodi računa, o tom potom. Imali smo peh, jer se Veljko Nikolić povredio, a upitno je i da li ćemo moći da računamo na Dijega Falćinelija, s obzirom na problem sa zadnjom ložom koji ima. Videćemo na koji način ćemo iskalkulisati sve, kako bi doneli tri boda iz Niša i bili spremni za meč sa Milanom. Ka tome težimo i o drugom rezultatu ne razmišljam, kazao je trener crveno-belih.

Još uvek se čeka na debi Filipa Falka.

Situacija u kojoj Petrović ima kartone, a Nikolić povredu, utiče na to nam već fale dvojica “bonusa”. To će doneti promene u startnoj postavi, ali videćemo šta će se desiti. Još uvek nisam odlučio da li će i kada debitovati. Jedva čekam da stekne kondiciju i da bude u stanju da odgovori svim zahtevima. Mnogo smo razgovarali i on je uz Kataija jedan od igrača koji sam može da napravi razliku u igri jedan na jedan ili jedan na dva. Fenomenalan je asistent, daje golove, a kada bude u potpunosti spreman, pokazaće sve što zna, rekao je Stanković.

Osvrnuo se šef stručnog štaba Crvene zvezde i na ,,bonus” igrače.

Kada jednom obučeš dres Crvene zvezde više te niko ne pita koliko imaš godina. Mi imamo Erakovića, Gavrića, Krstovića, to su momci koji dobro znaju zahteve kluba i svesni su šta iz Niša moramo da donesemo. Nažalost, limit broja stranaca mi je pokvario sastav koji sam projektovao pred prolećni deo sezone, pa moram da modifikujem stvari u hodu. Ipak, imamo ozbiljan tim i svako ko bude igrao mora da pruži svoj maksimum. Svi su prvotimci, jednaki su i ne pravim razliku među njima, objasnio je on.

Govorio je Stanković i Falćineliju i Pavkovu.

Pavkov je sjajan kada se probijaju “bunkeri”, ali je i Falćineli pokazao izvanredan kvalitet. On izdržava, prihvata duele, bori se… Pavkov je sjajno radio, mnogo smo pričali i to tako mora da bude. Krenulo je da mu se vraća, ali kada si pošten prema sebi, uvek dobiješ ono što zaslužuješ, zaključio je Stanković.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pešić: Dosadni ste sa Jokićem

Selektor reprezentacije Srbije Svetislav Pešić u intervjuu za Novosti rekao je da ne zna još hoće li Nikola Jokić...

POVEZANE OBJAVE