FMP ima i trećeg trenera ove sezone

Košarkaški klub FMp iz Železnika je dobio i trećeg trenera ove sezone. Posle Vlade Jovanovića koji je u međuvremenu preuzeo Cibonu, smenjen je i Bojan Đerić posle poraza u polufinalu Kupa Radivoja Koraća od Vojvodine.

Novi šef struke ABA ligaša će biti Vanja Guša. On je već bio trener u FMP-u, pošto je godinama bio trener u mlađim kategorijama.

– Klub se ovom prilikom zahvaljuje Bojanu Đeriću na velikoj energiji i radu koji je uložio, preuzimajući privremeno ekipu u vrlo nezahvalnom trenutku. Tokom tog perioda tim je zabeležio vrlo važne pobede u ABA ligi u duelima sa Olimpija Cedevitom i Splitom. On će prema ranije utvrđenom dogovoru, ostati u klubu, i biće pomoćnik novog trenera Vanje Guše u stručnom štabu. Ime Vanje Guše (54 godine) vrlo je dobro poznato svim ljubiteljima košarke na ovim prostorima. Bio je 6 godina član našeg kluba, vodeći mlađe selekcije KK FMP sa kojima je osvojio dve titule Evrolige, a tokom tog perioda formiran je i veliki broj igrača koji su, a i danas čine važan deo srpske košarke . Nakon toga svoju karijeru nastavio je da gradi na Bliskom Istoku, a povratak u srpsku košarku obeležio je odličnim rezultatima sa KK Zlatibor iz Čajetine u periodu od 2017-2019.godine kada je klub osvojio nacionalni kup, plasirao se u završnicu Kupa Radivoja Koraća i Superligu Srbije, stoji u zvaničnom saopštenju kluba.

Takođe, tokom svoje karijere vodio je u tri navrata i mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje za igrače do 16 i 17 godine, kao i univerzitetski tim. Prvi trening sa timom, Vanja Guša obaviće već tokom vikenda, a prvu zvaničnu utakmicu vodiće 27.02.2021. godine protiv Olimpije Cedevite u Ljubljani.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

BILI NADOMAK KAPITALNOG BREJKA: Gostuje Zvezda, SC pušta karte u prodaju

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet pobedili su Studentski centar u prvom meču četvrtfinala ABA lige. Nisu do trijumfa došli lako, već...

POVEZANE OBJAVE