Ivanić heroj Zvezde u teškom meču na ledenom Čairu [VIDEO]

Fudbaleri Crvene zvezde slavili su u gostima protiv Radničkom rezultatom 1:0 u okviru 21. Kola Superlige. Loši vremenski uslovi, pre svega hladno vreme i gotovo zaleđena podloga nije uticala na to da se u Nišu odigra kvalitetna utakmica.

RADNIČKI: Ristić, Stevanović, Bjeličić, Đuričin (Ristić od 46’), Aksentijević, S. Mitrović (Marković od 46’), Kovačević, Ćirković (Stanković od 59’), Petrović, Pantelić i Đuričković.

ZVEZDA: Borjan – Gajić, Degenek, Pankov, Eraković (Gobeljić od 60’)  – Sanogo, Ivanić – Gavrić (Vukanović od 46’), Kanga (Srnić od 63’), Ben (Rdoić od 82′) – Pavkov (Falko od 82′).

Iz nekih razloga meč je na stadionu Čair počeo je nekoliko minuta kasnije nego što je bilo predviđeno.

Zvezda je od prvog minuta počela da napada, ali bez konkretne realizacije. U 10. minutu Kanga je poslao loptu glavom Benu, koji je izbio sam pred Ristića, ali je golman Radničkom uspešno odbranio. Još jedanu dobru šansu imali su gosti četiri minuta kasnije preko Pavkova, ali je golman ponovo dobro intervenisao. U 23. minutu dogodila se sporna situacija, kada je lopta pogodila u ruku Stevanovića koji je bio kaznenom prostoru. Zvezda je tražila penal, ali sudija ga nije dosudio.

Već u 26. desio se odlučujući momenat prvog poluvremena. Kanga je izveo korner, a Mirko Ivanić je skočio i zabio gol u mrežu domaćih. Zvezda je povela 1:0.

Samo minut kasnije, Gavrić je pokušao da duplira prednost iz kontre, ali se Ristić snašao. Nastavila je Zvezda da napada, a Radnički da se brani sve do 33. minuta, kada su Nišlije imale najbolju šansu na meču. Petar Đuričković je šutirao iz slobodnog udarca, ali je lopta završila malo pred gola.

Do kraja poluvremena tempo u igri je usporio, pa je rezultat od 26. minuta ostao nepromenjen.

U drugom poluvremenu dogodilo se nekoliko izmena u oba tima. Gavrić je zamenjen Vukanovićem, dok su u domaćoj ekipi umesto Mitrovića i Đuričina, ušli Marković i Ristić.

Imala je Zvezda šansu već na početku, a snašao se Ivanić koji je pokušao da ugrozi gol Nišlija, ali je to sprečio Aksentijević. Radnički je počeo agresivnije drugih 45 minuta. Aksentijević je odlično zahvatio loptu i šutirao pogodivši prečku. Ovo je bio najopasniji napad domaćih do sada. Još jedan preteći napad Radničkog realizovao je Aleksić, ali je Borjan bio dobro postavljen. Usledile su promene u timu Dejana Stankovića, ušli su Stanković, Srnić i Gobeljić umesto Ćirkovića, Kange i poveđenog Erakovića. U 67. minutu Pantelić je dobio žuti karton zbog prigovora. Crveno-beli su su ponovo pripretili preko raspoloženog Ivanića, koji je uputio centaršut sa leve strane, ali uspeo samo da iznudi korner.  

U 72. Minutu Radnički je pokušao ponovo da dođe do izjednačenja preko Đuričkovića, ali udarac završio pored gola. U istom vremenskom periodu Pavkovu je dosuđen žuti karton, zbog grube igre.

U poslednjih 10 minuta Filipo Falko je debitovao umesto Pavkova, a Milan Rodić je zamenio Bena, za promenu Zvezdine formacije. Marković je imao šansu za gol sa par metara od gola, ali je Degenek intervenisao. Što se utakmica bližila kraju, to je pritisak bio veći, Radnički je svim silama jurio bod kod kuće, pa je neko i sa klupe domaćih dobio žuti karton. Sudija je odlučio da se igra još tri minuta. Crveni karton je dobio trener Gaćinović, odnosno drugi žuti, što je dovelo do gužve na terenu u poslednjim sekundama utakmice.

Do kraja nije došlo do promene rezultata, Zvezda nije imala velikih šansi u drugom delu dok je Radnički pružio mnogo konkretniju igru u drugi 45 minuta, ali je ostao bez bodova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Problem u najavi: Duljaj najavio sebi novu kaznu

U 173. večitom derbiju suspendovanog Igora Duljaja zameniće Albert Nađ, a komunikacija trenerskog tandema mogla bi da izazove dodatne...

POVEZANE OBJAVE