Real i Barsa zakazali “El Klasiko” u finalu Kupa Kralja

U finalu španskog Kupa kralja ćemo gledati El Klasiko. U nedelju će snage da odmere Real Madrid i Barselona. U subotnjim polufinalnim mečevima oba tima su slavili: Real Madrid – Tenerife 85:79 i Barselona – Baskonija 77:68.

Real je teće nego što se očekivalo stigao do finala, pošto je Tenerife u jednom trenutku imao ogromnih 18 poena prednosti. Krajem trećeg perioda su stigli do vođstvai preokreta, i uspeli su da sačuvaju prednost do kraja meča.

U pobedničkom sastavu najbolji su bili Gabrijel Dek sa 18 poena, 7 skokova i 1 skokom i Fabijan Kozer sa 18 koševa, 3 skoka i 2 asistencije. Kod poraženih, Marselinjo Uertas je ubacio 22 poena i dodao 2 skoka i 5 asistencija.

Sa druge strane Barselona je stigla do finala pošto je uspela da sačuva veliku prednost koja je iznosila i 20 poena. Ipak, izabranici Duška Ivanovića su velikom serijom uspeli da stignu do 4 poena manjka na 5 minuta pre kraja, tako da je viđena dramatična završnica u kojoj je Barsa bila uspešnija.

U pobedničkom timu, Kori Higins je zabeležio 15 poena, 3   skoka i 1 asistenciju, a Nikola Mirotić 16 koševa, 5 skokova i 1 asistenciju, dok je u Baskoniji, Pierija Henri upisao 19 poena, 2 skoka i 1 asistenciju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Evroliga pokrenula disciplinski postupak protiv Boltauzera, Amerikanac oštro po Slovencu

Košarkašku javnost uzburkala je vest prema kojoj se poznati slovenački sudija Matej Boltauzer tereti za krađu na beogradskom aerodromu. U...

POVEZANE OBJAVE