Šampion ostavio Skudeto ispod Vezuva (VIDEO)

U derbiju 22. kola italijanske Serije A Napoli je savladao Juventus na stadionu ”Dijego Maradona”.   Ukoliko većeras pobedi, Milan će šampionu JUventusu bežati deset bodova. ”Stara dama” je gostovala u Napulju i doživela poraz koji bi u konačnom zbiru mogao da ih košta gubitka titule. Juventus je bio bolji u veće delu meča sa Napolitancima, pogotovo u drugom poluvremenu, ali je presudila nesmotrenost Đorđa Kjelinija u 30. minutu, kada je rukom u skoku udario Rahmanija, pa je sudija Danijele Doveri, nakon gledanja snimka, pokazao na penal za domaćina. Siguran realizator bio je Roberto Insinje, a ispostavilo se da je to bio jedni pogodak na meču.   

Gosti su dominirali u nastavku, propustili su veliki broj prilika, one najbolje imali su Kijeza i Morata, dok je Kristijano Ronaldo tri puta mogao da savlada Mereta, ali nije bio njegov dan. Podsetimo, utakmica ova dva rivala u prvom delu sezone nije odigrana, u prvi mah je pobeda dodeljena Juventusu pošto Napolitanci nisu doputovali u Torino zbog zabrane regionalnih vlasti, ali je ta odluka kasnije preinačena i Juventus i Napoli će naknadno odigrati taj meč. Napoli, za koji je ceo meč odigrao Nikola Maksimović, sada ima 40 bodova, samo dva manje od Juventusa na trećem mestu. Ovaj trijumf najverovatnije će na klupi Napolija ostaviti Đenara Gatuza kome je pretila smena nakon poraza u polufinalu Kupa Italije od Atalante.   

Torino i Đenova su podelili bodove igrajući bez golova u prvoj utakmici dana. Za domaće je ovo bio izuzetno važan meč u borbi za opstanak, ali ni u sedmoj uzastopnoj utakmici nisu stigli do trijumfa u prvenstvu. Posle petog remija u nizu ”bikovi” su na 17. mestu, tik iznad zone ispadanja, ali bi mogli da skliznu u nju u slučaju pobede Kaljarija nad Atalantom. Najbolju šansu, u meču sa siromašnim sadržajem, imali su gosti u 57. minutu kada je Zapakosta pogodio stativu. Đenova, za koju je igrao Ivan Radovanović, sada je na 11. mestu sa 25. bodova. U timu Torina nastupio je Saša Lukić.

Napoli – Juventus 1:0 (1:0) Insinje 31′(p)
Torino – Đenova 0:0

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE