Veliki korak Sitija ka tituli, Gundogan rešio Murinjov rebus (VIDEO)

Derbi meč 24. kola engleske Premijer lige pripao je lideru prvenstva.     

Za Mančester Siti nema prepreka na putu povratka titule na ”Etihad”. Protiv Totenhema ”Građani” su stigli do 16. uzastopne pobede u svim takmičenjima i dodatno su popravili rekord oboren pre nekoliko dana kada su slavili u Svonsiju u FA kupu. Poslednji poraz ekipa Pepa Gvardiole upisala je pre skoro tri meseca, tačnije 21. novembra kada su poraženi upravo od Totenhema na ”Vajt Hart Lejnu” sa 2:1.    

Možda bi ishod večerašnjeg meča bio drugačiji da je fantastičan udarac Kejna iz ”slobodnjaka” u 14 minutu završio u mreži, umesto na stativi, ali je domaći tim zasluženo stigao do novog trijumfa. Istina, dugo će se govoriti o vodećem golu Sitija, odnosno o penalu koji mu je prehodio. Duel su imali Hojberg i Gundogan, ko je tu koga prvo zakačio po nozi, teško je proceniti, kada se snimak gleda iz različitih uglova i utisak je drugačiji. Uglavnom, domaćin je dobio jedanaesterac, izveo ga je Rodri, mada je i golman Ederson krenuo ka šesnaestercu gostiju želeći da on bude izvođač, ali je Gvardiola odmahnuo glavom. Udarac Rodrija Loris je umalo zaustavio, ali je lopta ipak završila u mreži.    

U nastavku se, još jednom ove sezone, proslavio Gundogan. Nemaki internacionalac je, na dodavanje Sterlinga u 50. minutu postigao drugi gol za svoj tim, a petanestak minuta kasnije još jednom je bio strelac. Zanimljivo da se asistencija za treći gol Sitija piše golmanu Edersonu koji je ispucavanjem pronašao Gundogana ispred gola ”Pevaca”. Sada Siti ima 53 boda, sedam više od Junajteda koji je drugi, dok je Totenhem ostao na osmom mestu sa 36 bodova.   

Ranije popodne Barnli je deklasirao Palas na ”Selhurst parku” u Londonu. Sve je bilo gotovo nakon samo deset minuta igre kada su gosti stekli dva gola prednosti. Prvo je Gudmundson bio strelac u 5. minutu, da bi u desetom Džej Rodrigez, posle kornera, po drugi put zatresao mrežu ”orlova”. Konačan rezultat postavio je defanzivac ”Klaretsa” Louton na početku drugog poluvremena. Za domaću ekipu svih 90 minuta odigrao je naš Luka Milivojević. Tim Šona Dajša napravio je veliki korak ka opstanku, sada Barnli ima 26 bodova i nalazi se na 15. mestu, dok je Palas sa 29 bodova na 13. poziciji.

Mančester Siti – Totenhem 3:0 (1:0) Rodri 23′(p), Gundogan 50′,66′
Kristal Palas – Barnli 0:3 (0:2) Gudmundson 5′, Rodrigez 10′, Louton 47′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE