AO: Lajović namučio Zvereva, ali završio učešće u Melburnu

Lajović – Zverev 0:3
(4:6, 6:7(5), 3:6)

Srpski teniser Dušan Lajović eliminisan je u osmini finala Australijan opena od Nemca Aleksandera Zvereva sa 3:0.

Tvrd meč je pripao Nemcu, koji je u ključnim situacijama uspevao da dođe do poena koji su mu trasirali put ka pobedi.

Bio je to start za poželeti za Dušana Lajovića. Nemac nije otvorio najbolje ovaj duel i posle oduzetog brejka, Lajović je stigao do 2:0. Jeste Zverev bio na pragu toga da on dođe prvi do brejka, ali kada to već nije uspeo u prvom gemu, jeste u trećem.

Ubrzo je zaigrao na mnogo višem nivou i primoravao Lajovića na greške, što mu je donelo lake poene i preokret za osvajanje prvog seta.

Nastavak je protekao u sigurnim servisima obojice tenisera, iako je bilo situacija koje su mogle da donesu brejkove na obe strane. Lajović je u osmom gemu imao šansu da oduzme servis rivalu, koji je bio van fokusa, ali Zverev se ipak povratio. Osećao je frustraciju Zverev u narednim minutima, pa je tako i reket ispaštao. Činilo mu se da je morao bolje u pojedinim situacijama, ali da to nije koristio.

To lečenje nervoze kao da su pomogle Zverevu da u nastavku dođe do tri brejk lopte. Doduše, tu mu je najveći saveznik bio Lajović, koji je sa dve jeftine greške dao priliku za veliki iskorak ka osvajanju drugog seta. Uspeo je da se vrati Duci sa tri uzastopna poena, ali to nije bilo dovoljno pošto je slanjem loptice u aut omogućio brejk Zverevu. Da postoje oscilacije kod obojice, dokazano je u narednom gemu. Lajović je briljantno igrao i namučio Nemca za ribrejk i rezultat 6:6, te se pristupilo taj-brejku. Ponovo su nijanse odlučile. Imao je Lajović priliku da na svoj servis dođe do 6:6 u tom delu meča, ali najboljim poenom na meču, kojim je oterao srpskog igrača daleko od polja, te lopticu poslao na suprotan deo terena, Zverev osvaja i drugi set.

Velika prednost, posebno psihološka bila je na strani sedmog tenisera sveta i Lajović je bio poljuljan i na svom servisu u nastavku, što je iskoristio Zverev, uzeo jedan brejk i to je bilo dovoljno da meč privede kraju.

Iako je rezultat bio najubedljiviji mogući, odaje se utisak da je Lajović imao svoju šansu protiv Zvereva, ali je padao u odsudnim trenucima, te je završio takmičenje u osmini finala.

Kada je reč o Zverevu, on će se u četvrtfinalu sastati sa pobednikom duela Đoković – Raonić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tadić promašio penal, Olimpijakos ispisao istoriju!

Fenerbahče je večeras na svom terenu dočekao Olimpijakos. Viđena je još jedna neizvesna utakmica posle 3:2 za Grke u...

POVEZANE OBJAVE