“Đavoli” bez pobede u Birmingemu, fantastičan gol Bruna Fernandeša [VIDEO]

Odigrane su još dve utakmice 24. kola engleske Premijer lige.

Iznenađenje se dogodilo u Birmingemu gde je domaći Vest Brom, koji je na putu povratka u Čempionšip, uspeo da ostane neporažen protiv Mančester Junajteda. Domaći su iznenađenje najavli golom u 2. minutu koji je postigao Senegalac Dianj. Mogao je Snodgras da duplira prednost Vest Broma u 28. minutu, ali je David de Hea odlično intervenisao. I pred odlazak na odmor Junajted je izjednačio. Vredelo je videti gol Bruna Fernadeša. Centrirao je Luk Šo, a Portugalac volejem poslao loptu pod prečku.

Drugo poluvreme proteklo je bez golova, a moglo ih je biti sijaset. Domaći su imali odlične prilike preko Mateusa Pereire i Mbaje Dianja, dok su gosti do prednosti mogli nakon šansi Grinvuda i Mektominija, da bi Hari Megvajer u 95. minutu odlično skočio i uzdrmao stativu Džonstonovog gola. Posle remija u Birmingemu Junajted je na deobi drugog mesta sa Lesterom, a zaostaje već sedam bodova za gradskim rivalom Sitijem. VBA je ostao na 19. mestu, sada sa 13 bodova.

U prvom meču dana Vulverhempton je pobedio Sautempton na njegovom “Sent Merisu” i revanširao im se za poraz od pre četiri dana u osmini finala FA kupa. I tada je Sautempton, doduše na “Molinjuu” poveo golom Denija INgsa, kao i danas, ali su “vukovi” ovog puta uspeli da preokrenu. Gol Ingsa u 25. minutu bio je malo remek delo pošto je iskusni napadač volejem zahvatio loptu i poslao je u mrežu Rui Patrisija. Mogli su “sveci” i sa većom prednošću od jednog gola na odmor, ali je portugalski golman u nekoliko navrata spasio Vulvse.

U nastavku je preokret najavio Ruben Neveš, golom iz Jedanaesterca, koji je skrivio Bertrand, zahvativši loptu rukom u svom kaznenom prostoru. Pobedu “vukovima” donosi još jedan Portugalac, Pedro Neto, koji je posle solo prodora pogodio mrežu domaćih u 66. minutu. Sada su Vulvsi za jedan bod pretekli Sautempton, oni su 12. sa 30 bodova, dok je Sautempton mesto niže, ali ima i jedan meč manje odigran.

Sautempton – Vulverhempton 1:2(1:0)
Ings 25′ – Neveš 53′(p), Neto 66′

Vest Brom – Mančester Junajted 1:1(1:1)
Dianj 2′ – Bruno Fernandeš 44′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

De Rosi obezbedio posao, sad gura bivšeg saigrača za sportskog direktora

Uprava Rome je obelodanila da će Danijele De Rosi ostati trener i sledeće sezone. Nekadašnji kapiten "Vučice" je napravio sjajan...

POVEZANE OBJAVE