Zvezdi posle odličnog meča pripala ,,Žućkova levica”

Mega – Zvezda  60:73 (21:19, 19:17, 8:17, 12:20)

Košarkaši Zvezde slavili su protiv Mege u velikoj dvorani Spensa u Novom Sadu i osvojili Kup Radivoja Koraća. Crveno-beli su preokrenuli tok meča u poslednjih deset minuta i zasluženo podigli ,,Žućkovu levicu”.

Nisu uspešno otvorili meč ni jedan ni drugi tim, pa su prvi napadi i čak oba slobodna bacanja na strani Zvezde, propušteni. Prvi se upisao Simonović iz Mege trojkom, da bi ubrzo stigao odgovor prezimenjaka sa druge strane, ali sa poludistance. Tim Vlade Jovanovića vodio je posle tri minuta igre 10:2, pa su crveno-beli zatražili tajm-aut. Nije se mnogo toga promenilo u igri Zvezde, Radonjićev tim je u narednom periodu većinu poena postigao sa linije za slobodna bacanja, zahvaljujući dobroj, ali gruboj odbrani Mege. Usledila je potom serija Crvene zvezde 12:0 i prvo vodstvo na meču. Ali je to brzo prekinuto, poenima Markovića. Poslednja dva minuta igralo se koš za koš, a rezultat je na kraju prvog dela bio 21:19 za Megu.

Zvezda je odmah po početku drugog perioda izjednačila preko Jagodić-Kuridže, a igra je nastavila sličnim tokom kao pred kraj prvog dela. Zvezda se dobro branila, Kuzmići Jagodić-Kuridža su bili odlični u skoku, ali uzalud. Petrušev je to anulirao za svoj deseti poen i vodstvo Mege 28:23 na pola druge deonice. Međutim, Lojd je posle tajm-auta uspeo da realizuje pet vezanih poena i izjednači rezultat. Kuzmić je fauliran pri šutu, ali je ponovo promašio slobodno bacanje i zabeležio skor 0/3 sa linije penala. Sa druge strane, Simonović je pogodio oba bacanja za blagu prednost Mege. Poslednjih minut i po oba tima su dobro realizovali napade, pre svega šutevima za tri poena. I ova deonica je pripala Jovanovićevom timu, koja je na poluvremenu vodila 40:36.

Treća četvrtina ponovo je počela bez poena u prvih nekoliko napada, sve do trojke O’Brajanta, njegove druge na meču iz dva pokušaja. Zvezda je imala seriju 7:0 i ostvarila vodstvo 43:40 posle četiri minuta igre. Smit je konačno razbio crni period za Megu prvim poenima posle skoro pet minuta igre, a Kazalon zahvaljujući greškama Uskokovića obezbedio vodstvo. Posle dve greške, Uskoković se iskupio trojkom u uspešnoj seriji Zvezde koja je vodila pet razlike posle treće četvrtine. Ovo su bili najgorih deset minuta za ekipu Mege, koja je ubacila samo osam poena.

Poslednjih 10 minuta otvorila je Zvezda popevši se na +7. Osetili su se pad i nervosa u igri Mege, a crveno-beli su polako počeli da preuzimaju kontrolu na meču. Ređali su se promašaji na strani Jovanovićeve ekipe, ali na drugoj strani Zvezda je beležila odličnu statistiku iz ofanzivnog skoka, čak 22 poena. Davidovac je obezbedio Zvezdi dvocifrenu prednost od 10 poena. Mega je u drugom poluvremenu beležila prilično lošu statistiku, za 14 minuta igre u drugom ubacila je svega 12 poena. Dalji tok meča obeležila je apsolutna dominacija tima Dejana Radonjića koji je održavao dvocifrenu prednost do kraja.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE