Maja ugurao Fulam u poslednji voz, Obamejang izrešetao Lids [VIDEO]

Važan trijumf Fulama u Liverpulu i goleada na ,,Emirejtsu” viđeni su na kraju nedeljnog programa u Premijer ligi.   

Fulam nije znao za pobedu punih 12 kola u Premijer ligi, još od trijumfa u Lesteru, ali je večeras osvojio sva tri boda na ,,Gudisonu” i uhvatio poslednji vagon, poslednjeg voza, koji vodi ka opstanku. Istina, ,,kolibari” i dalje zaostaju velikih sedam bodova za Njukaslom, prvom ekipom iznad crte, ali je to ipak dostižna razlika, pogotovo ako ekipa Skota Parkera nastavi da igra kao u Liverpulu večeras. U timu Fulama nije bilo Aleksandra Mitrovića koji se, saznalo se pred meč, zarazio koronavirusom, ali ga je više nego uspešno odmenio novajlija iz Bordoa, Džoš Maja, dvostruki strelac na meču. Nijegijac je stiga kao veliko pojačanje iz Lige 1 u januarskom prelaznom roku, odigrao je samo 12 minuta u duelu sa Vest Hemom, ali je Parker odlučio da on predvodi napad na ,,Gudisonu”. Mladi napadač se revanširao golovima, prvim u dresu Fulama, za veliku pobedu. Prvo je pogodio u 48. minutu zahvaljujući golgeterskom instinku, da bi u 65. minutu po drugi put savladao Olsena za konačnih 2:0. Everton je napravio veliki korak unazad u borbi za plasman u Evropu, ,,karamele” su na sedmom mestu sa 37 bodova, a mogle su sa tri boda na deobu četvrtog sa šampionom i gradskim rivalom Liverpulom.   

Ranije večeras Arsenal je prekinuo niz od tri meča bez pobede i slavio protiv Lidsa u veoma zanimljivom meču. Obe ekipe su rešene briga, što se plasmana tiče, pa su odlučile da igraju za publiku, onu pored tv ekrana. Blistao je Pjer-Emerik Obamejang, postigavši prvi het-trik od dollaska među ”Tobdžije”. Gabonac je već u 13. minutu načeo mrežu Jorkširaca preciznim udarcem po zemlji u bliži ugao, da bi u 41. minutu sigurno realizovao jedanaesterac za 2:0. Nije to bio konačan rezultat prvog poluvremena pošto je Ektor Beljerin u 45. minutu postigao treći gol za ekipu iz severnog Londona. Samo što je krenuo nastavak gosti su komlikovali ispred svog kaznenog prostora, izgubili loptu, a posle ubacivanja Obamejnag je glavom poslao loptu iza leđa Meljea. Ni na 4:0 nije se predavala ekipa Marsela Bijelse, postigli su dva pogotka do 70. minuta i učinili finiš zanimljivim, ali ne i više od toga. Arsenal i Lids u jedan do drugog na tabeli, ”Tobdžije” na 10. mestu imaju dva boda više, ali Lids ima meč manje odigran.

Arsenal – Lids 4:2 (3:0)

Obamejang 13′, 41′(p) ,47′, Beljerin 45′ – Strajk 58′, Kosta 69′

Everton – Fulam 0:2 (0:0)

Maja 48′, 65′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović izneo očekivanja pred polufinale Kupa!

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović pred utakmicu polufinala Kupa Srbije u kojoj igraju protiv Radničkog 1923. Fudbaleri „stare dame“...

POVEZANE OBJAVE