Novak voli da leže kasno: Povreda je prošlost, sa Raonićem po navici! Đoković ide ka devetoj kruni u Australiji

Đoković – Raonić 3:1
(7:6(4), 4:6, 6:1, 6:4)

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Australijan opena pošto je savladao Miloša Raonića sa 3:1.

Drugi meč u nizu, Novak rešava posle ponoći po lokalnom vremenu, ali ovog puta u četiri seta. Kanađanin jeste pružio dobar otpor, ali nedovoljan za prvu pobedu nad srpskim teniserom u 12. duelu..

Nije delovalo kao da je Novak imao poteškoća sa povredom na otvaranju meča, ali je Raonić bio nešto agresivniji i na taj način je pokušao da izbaci Đokovića iz ravnoteže. Bilo je jasno da će servis biti glavno oružje Kanađanina, a u gemovima gde je servirao srpski teniser, tražio je potencijalnu priliku upravo tom agresijom.

Obojica tenisera su bila sigurna na svoj servis u prvom setu, a Novak je bio taj koji je u dva navrata pritisnuo rivala i imao dve brejk lopte. Raonić je reagovao i nije dopustio takav scenario. Krajem prvog seta, desilo se ono čega su se pribojavali mnogi. Usledila je bolna grimasa posle jednog od forhenda, ali ubrzo je nastavio Novak u istom ritmu. Dotakao je povređeno mesto iznad kuka na kratko.

Taj-brejk je bilo mesto odluke. Raonić je imao dve neiznuđene greške, promašivši smeč, poslao je tri loptice van terena i Đoković je imao 3:0 posle nekoliko minuta igre. Primoravao je Đoković svog rivala na greške, strpljivo radio na svojim poenima, iako je i on imao poneki promašaj, što mu je omogućilo tri set lopte. Drugu je iskoristio i prvi set je pripao osmostrukom šampionu Australijan opena.

Bivao je Novak opasan i u nastavku za servis Raonića, ali uspeo da realizuje prvu brejk priliku koja mu se ukazala. Ubrzo je problem sa zglobom na desnoj nozi osetio Kanađanin, te je zatražio medicinski tajm-aut. Nije ga ta bol pokolebala, pa je iskoristio Novakov pad koncentracije i došao do brejka. Ispostavilo se da je upravo taj gem i rešio drugi set budući da je Raonić svojim servisima uspevao da sačuva stečenu prednost.

Istom merom uzvratio je Novak na početku trećeg seta. Taktički je prvi teniser sveta bio besprekoran i ponovo navodio Raonića na grešku državši ga van osnovne linije. Izvanredno ga je služio ritern uz pomoću kojeg je u šestom gemu dospeo do drugog brejka, te servirao za 2:1 u setovima. Spasa nije bilo Kanađaninu, te je Novak za samo 29 minuta rešio treći set u svoju korist.

Imao je i Raonić poteškoća sa povredom u nastavku meča, što je Đoković silno želeo da iskoristi. Prvu priliku za brejk imao je u trećem gemu, ali nije zahvatio lopticu onako kako je želeo. Imao je poteškoća sa prvim servisom Novak u trećem i četvrtom setu, međutim, to mu nije predstavljalo ozbiljniji problem, što rezultat i govori.

Nekoliko sjajnih riterna i u četvrtom setu ostavili su su Raonića nepomičnim i Đoković je došao do krucijalnog gema, tj. brejka, da bi potom servirao za meč.

Siguran servis gem i iskorišćena prva meč lopta za plasman u narednu rundu gde ga čeka Aleksander Zverev koji je ranije jutros savladao Dušana Lajovića.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezdin igrač na meti tima iz La Lige: Španci žele Hvanga

U subotu i sredu igrala se dva derbija, a ti mečevi privukli su brojne skaute. Kako javlja MaxBet Sport predstavnike su...

POVEZANE OBJAVE