Terzić se obratio Skupštini Zvezde: Titula važnija nego ikada, drugoplasirani dobija mrvice

Generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić, obratio se delegatima na današnjoj Skupštini kluba.
Terzić je u govoru rekao da je šampionska titula ove sezone važnija nego ikada.

Važno je napomenuti da je ove sezone, šampionska titula važnija nego ikada ranije. Šampion dobija sve, drugoplasirani mrvice. Od ovog leta drugoplasirani iz nase lige ne ide u kvalifikacije za Ligu Evrope nego u utešnu Konferens ligu koja je trećerazredno takmicenje i po renomeu i po finansijskim UEFA bonusima. Šampion Srbije ide kao i do sada u kvalifikacije za ligu šampiona, a u slucaju ispadanja prelazi u Ligu Evrope. Oformili smo izuzetno kvalitetan i konkuretan tim i time stvorili sve preduslove za ispunjenje zacrtanih sportskih ciljeva. To su šampionska titula i plasman u grupnu fazu UEFA takmicenja. Duboko verujem da imamo najbolji tim u poslednjoj deceniji. Verujemo u Dejana Stankovića i njegov stručni štab i nadamo se novoj Ligi šampiona, rekao je Terzić.

Terzić je ponosan i na poslovne rezultate.

Moram da kažem da smo omogućili nesmetano funkcionisanje kluba u nenormalnim uslovima. Izuzetno je teška i komplikovana ova godina zbog epidemije korona virusa, ne samo u fudbalu nego u svetskoj ekonomiji generalno. Epidemija virusa Kovid 19 je žestoko uzdrmala fudbal u svetu. Procena naše finansijske službe je da je klub zbog koronavirusa ostao bez 20 miliona evra planiranih prihoda. Zbog korone nismo igrali revans u Beogradu sa Omonijom posle 1:1 na Kipru, ispali smo i umesto planiranih 10 miliona evra od UEFA bonusa zaradili smo samo 4 miliona evra. Evropske utakmice smo igrali bez publike i ostali smo bez 5 miliona evra planiranog prihoda od prodaje ulaznica. Tržište transfera je skroz zamrlo, palo je na 35% od protekle sezone. Iz tog razloga smo ostali bez planiranih 10 miliona evra.

Nije poenta samo da li je Zvezda dužna 60 ili 30 miliona evra. Nego tada kada je bila dužna 60 miliona evra nije bila sposobna da pravi više od 10 miliona evra. A danas kada je dug prepolovljen na 30 miliona, klub je osposobljen da godišnje zaradi 30 miliona evra ili više.

Crvenoj zvezdi u ovom trenutku najviše nedostaju prihodi od TV prava.

Ono što nama najviše nedostaje to su prihodi od TV prava. Crvena zvezda po ugovoru koji je u ime Superlige potpisao FSS ima samo 80.000 evra godišnje, sto je 0.3% u strukturi naših prihoda. Većina klubova Evrope, malih, srednjih i velikih klubova, ostvaruju ogromne prihode od TV prava i ona čine od 30-40% njihovih prihoda. Videli smo pre mesec dana u analizi koju je sprovela klupska asocijacija da Crvena zvezda ima ubedljivo najmanje prihode od TV prava u odnosu na svih 48 učesnika ovogodišnje Lige Evrope. U junu ove godine postojeći ugovor ističe i obzirom na veliki sher i gledanost naših utakmica, moramo se izboriti za ono što Crvenoj zvezdi pripada, naglasio je Terzić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SPEKTAKULARAN BONUS U MERIDIANU: Preuzmi 4.000 dinara i pokreni zabavu!

Vreme je za zabavu! Volite slot igre i online klađenje? Na pravom ste mestu! Meridian sve novajlije časti spektakularnim bonusom dobrodošlice...

POVEZANE OBJAVE