Jovanović pronašao pozitivu i u porazu: Velika stvar za ove mlade momke

Trener košarkaša Mega Soccerbeta Vladimir Jovanović rekao je da je njegova ekipa pala u drugom poluvremenu finala Kupa Koraća, kako napadački, tako i u defanzivi.

Imali su igrači Mege prednost do pauze, a potom je Zvezda na krilima Marka Jagodića-Kuridže i njegovih skokova, te Dejana Davidovca, došla do trijumfa, na kraju, dvocifrenog.

– Mislim da smo pokazali dva lica, kao i u prve dve utakmice. Postigli smo 40 poena u prvom poluvremenu, a dozvolili Zvezdi da postigne samo 36, što nije mnogo uzimajući u obzir njihov kvalitet. Dobro smo iskontrolisali njihovog najboljeg strelca Lojda, što nam je bio prioritet. U drugo poluvreme smo ušli u sporijem ritmu, naravno zaslugom protivnika, a na naše probleme u napadu, nadovezali su se i problemi u odbrani. Imali su veliki broj skokova u napadu, zahvaljujući kojima su postigli preko 20 poena iz druge šanse, što je jako mnogo. Moja mlada ekipa nije izdržala, nedostajao nam je bolji protok lopte u napadu za bolji rezultat. Imamo jako dobru sezonu sa mladim timom. U ovom trenutku, još uvek pretendujemo da budemo deo plejofa ABA lige, u konkurenciji su i veliki timovi sa velikim budžetima, koji igraju evropska takmičenja. Kada podvučemo crtu, moramo biti zadovoljni ovim delom sezone i plasmanom u finale. Za ove momke je to velika stvar, jer sem Tepića, mislim da niko nije igrao finale Kupa, možda nekoliko njih, koji su bili rezerve, ali ne sa glavnim ulogama – rekao je Jovanović.

Podsećamo, Crvena zvezda je trijumfovala sa 73:60 nad Megom u Novom Sadu.

Foto: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DEPONUJ PUTEM KARTICE I OSVOJI APPLE WATCH I FIT PASS!

Uplati depozit putem kartice na Meridian korisnički nalog i osvoji sjajne nedeljne i mesečne nagrade. Glavna premija je Apple...

POVEZANE OBJAVE