”Bikovi” se sopstvenim greškama strmoglavili u ponor, Salah i Mane ih surovo kaznili (VIDEO)

RB Lajpcig – Liverpul 0:2 (0:0) Salah 53′, Mane 58′

 Ogroman korak ka plasmanu u četvrtfinale Lige šampiona napravili su fudbaleri Liverpula koji su u Budimpešti, na stadionu ”Puškaš arena”, pobedili RB Lajpcig sa 2:0.   

Bila je to prva utakmica osmine finala, a Nemci su engleskog šampiona ugostili u Mađarskoj zbog odluke nemačke Vlade da građani Velike Britanije ne mogu u ovu zemlju bez desetodnevnog karantina. Moguće je da će se i revanš igrati na neutralnom terenu, a ne na ”Enfildu”, ali čak i da bude tako, Liverpul ima veliku prednost. Odluka u ovom duelu pala je u prvoj trećini drugog poluvremena kada je Liverpul postigao dva brza gola, zahvaljujući velikim greškama fudbalera Lajpciga, a strelci su bili Salah i Mane, ubitačni tandem, još uvek, aktuelnog šampiona Engleske.   

Šansi je bilo i u prvom poluvremenu, ali ne i golova. Već u 5. minutu Dani Olmo je u padu zahvatio loptu glavom, ali je pogodio samo stativu Alisonovog gola. Posle te šanse Lajpciga terensku inicijativu preuzeo je Liverpul, koji je mnogo lakše dolazi pred gol ”Bikova”. Bilo je i prilika za ”Redse”. Salah je u 15. minutu izbio sam ispred Gulačija, ali mu je ovaj skratio ugao i odbranio pokušaj ramenom. Desetak minuta posle te velike šanse Mane je nadskočio Mukijelea, ali je prebacio i prečku. Zanimljiv pokušaj imao je Robertson u 32. minutu, pokušao je da lobuje daleko istrčalog Gulačija sa više od 40 metara, bio je to dobar pokušaj, ali je lopta za malo otišla iznad gola, dok je u mreži završio golman Lajpciga.   

U drugom poluvremenu došli su i golovi. Prvi su opet šansu imali formalni domaćini. Bila je to fantastična prilika za Kristofera Nkunkua već u 46. minutu, sam je bio ispred Alisona, ali se, u poslednje vreme nesigurni, brazilski golman istakao. Kazna za ovaj promašaj usledila je brzo i bila je brutalna. Marsel Sabicer je vraćao loptu ka svom golu, što je bila pogrešna odluka, pošto je odlično asistirao Mohamedu Salahu, a Egipćanin izašao ispred Gulačija i mirno pogodio levi donji ugao njegovog gola u 53. minutu. Samo pet minuta kasnije nova velika greška ”Bikova” i novi gol engleskog šampiona. Dugu loptu sa polovine Liverpula loše je provenio Mukijele, ona je stigla do Sadija Manea, a ovaj se stuštio ka golu Lajpciga i po drugi put zatresao mrežu nemačkog tima.   

Logično je bilo da su ”Bikovi” pali posle ovakvog razvoja događaja na početku drugog poluvremena. Liverpul je prepustio inicijativu Nagelsmanovom timu, ali osim nekoliko pokušaja sa distance, Lajpcig nije uspevao da ozbiljnije ugrozi gol Alisona, pa je ostao i bez počasnog gola, mada je rezervista Hvang imao sjajnu šansu u sudijskoj nadoknadi.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NASTAVLJA USPEŠNU LOZU: Srpska stonoteniserka nakon senzacije na korak od Olimpijskih igara!

Srpska stonoteniserka Izabela Lupulesku nalazi se na korak od plasmana na Olimpijske igre koje će se ove godine održati...

POVEZANE OBJAVE