Juta na 19/20, šef Kari ponovo blistao

U toku noći između ponedeljka i utorka odigrano je sedam duela u okviru NBA lige.

Svoj impresivan niz nastavili su Juta Džezeri i pobedili na 19. od poslednjih 20 mečeva. Žrtva su ovog puta bili Filadelfija Seventisiksersi (134:132) u duelu u kojem je čak šest od devet igrača Jute bilo dvocifreno.

Jasno je da su se Seventisiksersi mučili bez Džoela Embida koji je zbog blaže povrede odsustvovao sa ove utakmice, te su istupili Ben Simons sa 42 poena i 12 asistencija (jedan skok falio mu je za tripl-dabl) i Tobajas Heris sa 36 poena i 10 skokova. To ipak nije bilo dovoljno da se spreči pobeda zakuhtalih Džezera koji su bili predvođeni izuzetnim Džordanom Klarksonom. On je postigao 40 poena počevši meč sa klupe.

Bili su favoriti Voriorsi protiv Klivlenda i opravdali su tu ulogu. Sa 31 poenom razlike dobili su meč protiv doskorašnjeg ljutitog rivala za prsten, a sve je počelo u drugoj deonici, posle izjednačene prve.

Stef Kari je još jednom igrao maestralno. Postigao je 36 poena uz pregršt neverovatnih poteza i pogodaka i izuzetan šut za tri poena (9/11)! Zapaženu ulogu imao je Drejmond Grin u odbrani sa sedam defanzivnih skokova, što mu je i glavna karakteristika, te 16 asistencija.

Nemanja Bjelica se pojavio na parketu u porazu Kingsa od Bruklin Netsa (125:136), ali za četiri minuta nije ispunio nijednu statisičku kolonu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Jokić sa saigračem ostvario veliko dostignuće po prvi put u istoriji!

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su Lejkerse i u trećoj utakmici na startu plejofa i tako se nalaze nadomak pobede...

POVEZANE OBJAVE