Kokoškov i Milojević: Napravili smo kvalitetnu reprezentaciju, nema kalkulacija

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Igor Kokoškov rekao je da ,,orlovi” u predstojeće mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo ulaze bez kalkulacija.

Srbiju očekuju dueli sa Gruzijom i Švajcarskom ove sedmice, a Kokoškov navodi da je energija u timu odlična, te da je svestan interesovanja javnosti za predstojeće mečeve.

Zahvalio bih vam se na dolasku u ovom impresivnom broju, jer živimo u vreme pandemije, ovo je lep prizor i pokazatelj da mediji imaju veliko interesovanje za nacionalni tim. Mi smo toga svesni, kao i naše misije u ovim našim ,,prozorima”, nemamo kalkulaciju, svaki trening i obe utakmice ćemo imati isti pristup, znamo šta moramo da uradimo, naš fokus je na ovim ,,prozorima”, prvo na prvu utakmicu protiv Gruzije, posle Švajcarske, igrali smo protiv njih, dobro se poznajemo. Naš cilj je bio da vidimo ko je dostupan od igrača, momci su imali prvi trening u ponedeljak, entuzijazam je tu, danas imamo novi trening i odmah posle idemo za Gruziju. Energija je dobra, momci su tu i krećemo korak po korak – rekao je Igor Kokoškov.

Ubrzo je reč preuzeo pomoćni trener Dejan Milojević, koji će umesto Igora Kokoškova biti na klupi selekcije Srbije u predstojećem ,,prozoru”.

– Napravili smo kvalitetnu reprezentaciju od onoga što smo mogli, ja ću probati da sprovedem u delo sve zamisli selektora Kokoškova na meču protiv Gruzije da već tada osiguramo prolaz na Evropsko prvenstvo.

Kapiten Miroslav Raduljica stigao je iz Kine i stavio se na raspolaganje selektoru. Bio je izrazit u tome da kalkulacija nema, te da Srbija ide na pobedu na obe utakmice.

Ovde već teški ,,prozori” su dodatno otežani pandemijom, putovanjem i ko može, ko ne može, ali to nam neće biti problem, došao je ko je mogao i želeo, kao i uvek Srbija ide na pobedu, naravno da ćemo dati sve od sebe da pobedimo obe utakmice, bez obzira na to šta se priča, nemamo zadrške i kalkulacije – istakao je Raduljuca.

Još jednom oglasio se Igor Kokoškov koji je odgovorio na pitanje koliko je bilo teško obezbediti prisustvo Vasilija Micića i Marka Gudurića za predstojeća dva susreta.

– Stavili smo u ovoj situaciji sve resurse i ideje koje smo mogli, veliku pomoć, kao i u svemu, imam u svom stručnom štabu, moji pomoćnici su odradili veliki posao. Dali smo im kao opciju, znali smo da je teška misija da dobiju mogućnost da igraju, u direktnom kontaktu sa igračima, dali smo mogućnost ukoliko se kockice sklope, da oni dođu i odgovore. Naše je bilo da pitamo, njihovo je bilo da kažu mogu ili ne – naveo je Kokoškov.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Međedović u glavnom žrebu mastersa u Madridu!

Mladi srpski teniser Hamad Međedović plasirao se u glavni žreb masters turnira u Madridu. On je u drugom kolu kvalifikacija...

POVEZANE OBJAVE