Mrkela se podsetio čuvenog “tromeča” sa Milanom i otkrio koja je najveća prednost Zvezde u odnosu na roso-nere

Sportski direktor Crvene zvezde, Mitar Mrkela, bio je akter čuvenih duela sa Milanom 1988. godine.

Mrkela se uoči novog odmeravanja snaga sa roso-nerima podsetio svega što se dešavalo u ovom “tromeču”.

Umesto dvomeča koji je trebalo da bude odigran 1988. godine, igrali smo “tromeč”. Protivnik nam je bio upravo Milan, koji je tada bio u velikom usponu. Roso-neri su te godine prvi put osvojili titulu prvaka Evrope, a to su učinili i naredne dve godine. Imali su izvanredan tim sastavljen od brojnih reprezentativaca Italije, ali i tri fudbalera koji su nastupali za reprezentaciju Holandije. Kao što se danas govori da je Milan favorit protiv nas, isto tako je bilo i 1988. godine. Naš trener je tada bio Branko Stanković, koji je odlično pripremio utakmice, te se može reći da smo odigrali tri sjajna meča. U Milanu naš tim odigrao je nerešeno 1:1, što je bio povoljan rezultat za nas. U prvom revanš susretu imali smo prednost 1:0, ali je zbog magle nažalost prekinuta utakmica i pomerena za dan kasnije. Sledećeg dana, pred punim stadionom, odigrali smo treću utakmicu u kojoj je takođe bilo nerešeno, pa su penali nažalost odlučili da italijanski predstavnik prođe dalje. Milan je tada bio jači i nadmoćniji, ali mislim da se u Evropi najviše namučio protiv Crvene zvezde. To je ono što priželjkujem i sada, jer mislim da crveno-beli mogu da priušte to svojim navijačima na našem stadionu, ali i na gostujućem San Siru, rekao je Mrkela za klupski sajt.

Prema njegovim rečima prednost Zvezde u ovom trenutku je što stručni štab na čelu sa Dejanom Stankovićem dobro poznaje italijanski fudbal.

Sada je potpuno drugo vreme. Razlika između tradiconalnih klubova koji dolaze iz istočnih zemalja poput Zvezde i bogatih klubova je mnogo veća. Mnogo je više novca u opticaju, a veliki klubovi su postali male kolonije najboljih igrača na svetu. Tako gledano, razlika o kojoj govorimo je sada veća u korist našeg protivnika Milana, nego što je to 1988. godine bio slučaj. Ipak, imamo tim koji je najbolji u poslednjih 15-20 godina. Naš stručni štab na čelu sa Dejanom Stankovićem odlično poznaje italijanski fudbal. Znaju kako treba igrati protiv ekipa kao što je Milan i tu vidimo našu najveću prednost.

Mrkela je uporedio odgovornosti igrača i funkcionera.

Uvek je teže biti funkcioner jednog kluba. Igrač je na terenu i ima direktni uticaj na ono što se će se dogoditi. Ne treba živeti u iluziji da imate veći uticaj kada ste van terena. Ipak je najbolje biti igrač i biti direktno odgovoran, zaključio je Mrkela.

Utakmica Crvena zvezda – Milan biće odigrana u četvrtak od 18.55 časova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Makedonac najkorisniji igrač VTB lige

Košarkaš Uniksa Nenad Dimitrijević proglašen je za najkorisnijeg igrača ligaškog dela sezone VTB lige. Klub iz Kazanja je prvi put...

POVEZANE OBJAVE