Lalatović: Nisam zadovoljan efikasnošću

Nakon prvog trijumfa u prolećnom delu sezone, šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović izjavio je da je zadovoljan današnjom pobedom te da su igrači još jednom pokazali da su ponos Vojvodine.

Vojvodina je u sredu savladala ekipu Voždovca 2:0 (0:0), u 22. kolu Super lige Srbije.

–  Čestitam i jednoj i drugoj ekipi na danas prikazanoj igri. Čestitao bih i Voždovcu kao ekipi gde sam i bio trener i mom kolegi i njegovim igračima želim puno sreće u daljem toku takmičenja.  Mislim da smo danas zasluženo pobedili, da je od prvog minuta naš cilj bio da pobedimo i da osvojimo tri boda. Kad se uzme u obzir kakvu smo utakmicu imali na Banovom Brdu gde smo gubili 2:0 pa preokrenuli na 3:2 i primili gol u tom 97. minutu.  Tad ekipa nije pala nego se digla i danas pobedila – rekao je Lalatović.

Prema njegovim rečima, neophodno je bilo vršiti pritisak na zadnju liniju Voždovca kako bi uspeli postići gol.

–  Prvo poluvreme smo mi pokušavali, Voždovac je dobro stajao na terenu. Oni su jedan sjajan tim koji igra fudbal, koji tačno zna šta hoće, ali mi smo znali ako budemo bili disciplinovani, budemo vršili pritisak na tu njihovu zadnju liniju, gde oni hoće da igraju od pozadi sa golmanom, sa dva štopera sa zadnjim veznim, da nam je tu šansa da nekako uzmemo loptu na njihovih dvadeset metara i da je tako mnogo lakše da damo gol. Upravo tako smo taj drugi gol i dali, Drinčić je oduzeo loptu, Bojić dao gol. Kod prvog gola isto je bila jedna lepa akcija po boku, gde Gemović izbacuje Đorđevića koji sjajno iz prve centrira, a Vukadinović prati drugu stativu i daje taj prvi gol – kaže Lalatović.

U prvom poluvremenu primetan je bio i nedostatak završnice.

–  U prvom poluvremenu Simić je imao stopostotnu šansu gde je izašao jedan na jedan sa golmanom, imali smo i još neke polušanse . Mislim da je trebalo da budemo malo „gladni“ za taj gol u završnici. Jednostavno stvaramo šanse, ali nisam zadovoljan koliko golova dajemo – istakao je Lalatović.

Ovom pobedom, Vojvodina je učvrstila treću poziciju na tabeli i trenutno ima sedam bodova manje od drugoplasiranog Partizana, a četiri boda više od četvrtoplasirane ekipe Čukaričkog.

–  Danas je ipak najbitnije da smo pobedili sa dva prema nula, da smo se učvrstili na trećoj poziciji i naš cilj je da izađemo u Evropu i da što dalje doguramo u Kupu. Uputio bih sve čestitke mojim igračim, još jednom su pokazali da su oni ponos Vojvodine i da samo tako treba da nastave – naglasio je Lalatović.

U narednom kolu, Vojvodina će se u Lučanima sastati sa ekipom Mladosti, a taj meč biće odigran u nedelju.

Foto: FK Vojvodina/Jelena Grlić

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DA LI JE ON NOVI ĐOKOVIĆ: Deminor je imao jasan odgovor

Od većih turnira u tenisu prvi naredni je masters u Madridu koji počinje za pet dana. Takmičenje u Monte Karlu...

POVEZANE OBJAVE