Odabrana družina Zvezde ubedljva u duelu sa Borcem

Crvena zvezda – Borac 83:63
(23:16, 15:17, 23:14, 22:16)

U odloženoj utakmici 15. kola ABA lige košarkaši Crvene zvezde savladali su Borac u hali ,,Aleksandar Nikolić” sa 83:63.

Zvezda je u meč ušla sa devet igrača, dok je Borac imao tek jednog više. Milutin Vujičić i Nikola Šaranović nisu nastupili, jer nisu licencirani za ABA ligu, a Džoni O’Brajant posle dobrih partija u Kupu Koraća, ipak je na izlaznim vratima kluba, nema ni Boriše Simanića, koji je sa reprezentacijom otputovao u Gruziju. Od ranije su odsutni Hol, Kolom, Volden, Rit i Noko.

Promašio je Borac šut sa distance, ali je Miletić uhvatio ofanzivni skok i poentirao uz dosuđen faul. Lojd je vezao pet poena u prvih pet minuta igre, dok su se na drugoj strani Čarapić i Miletić. Čačani su promašili mnogo otvorenih šuteva uz veoma realizaciju napada, ali slabe odbrane. Posle trojke crveno-belih, Marinović je zatražio tajm-aut ne bi li promenio nešto u svojoj ekipi. Poenima Simonovića Zvezda je povisila prednost na maksimalnih +7. Posle prvih 10 minuta crveno-beli su vodili 23:16.

Zvezda je preko Davidovca, koji je šutirao sa distance povela 10 razlike – 26:16, ali je Todorović odgovorio na drugoj strani i smanjio na dva poena zaostatka. Serija Borca 8:0 naterala je Radonjića da traži tajm-aut. Loša realizacija napada crveno-belih posle pet minuta igre u drugoj četvrtini pomogla je gostima da se rezultatski približe. Ipak, Borac ovo nije iskoristio. Najveći problem gostujućeg tima su bile izgubljene lopte, koji je bilo čak osam u prve dve deonice. Nastavljena je dobra odbrana Zvezde, koja omogućila domaćima da povećaju razliku na osam poena prednosti. Četiri trojke u drugih 10 minuta i 40 odsto realizacije šuta sa distance, održali su Borac u igri, a minut do kraja Zvezda je vodila samo tri razlike. Do kraja Lojd je svojim desetim poenom povisio prednost na 38:33 na poluvremenu.

Na startu drugog dela, Zvezda je krenula jako, sa trojkom Lazića i prodorom Uskokovića, te je tim Dejana Radonjića, do tada, imao maksimalnih +10. Uspevao je Borac da odgovori na pojedine Zvezdine poene, ali dvocifrena prednost je bila uglavnom aktivna. Šut spolja bio je važna karika crveno-belih i na ovom meču, pa su tako trojke Dobrića i Simonovića pomogle osvajaču Kupa Srbije da dođe do povoljnih 14 poena prednosti.

Ako su trojke bile glavno Zvezdino oružje u drugom delu meča, Borcu je taj segment igre bio ,,tanak”. Tek nakon 11 minuta igre u drugom poluvremenu, stigao je pogodak gostiju za tri.

Nije bilo većih poteškoća za crveno-bele da sačuvaju stečenu prednost do poslednjeg zvuka sirene, a razlika se povećavala iz minuta u minut.

Radonjić je bio prinuđen, kako je već navedeno, da se osloni na domaće igrače, pa je tako od stranih nastupao samo Džordan Lojd. Igrao je Amerikanac u svom maniru i bio najefikasniji na ovom meču, ali su važnu ulogu takođe imali Marko Simonović, Marko Jagodić-Kuridža i Ognjen Dobrić… Svakako i ostatak tima imao je svoj bitan doprinos.

Lojd je upisao 17 poena, 13 je dodao Simonović, a 12 Dobrić u timu Zvezde, dok je tim Borca bio predvođen Todorovićem i Čarapićem koji su postigli 13, odnosno 12 poena

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DULJAJ PRED SPARTAK: Pominjao propuštene prilike protiv Mladosti i Napretka, posebno o Lalatoviću

Fudbaleri Partizana sutra dočekuju Spartak iz Subotice u nastavku prvenstva posle reprezentativne pauze. Crno-beli u meč ulaze sa 4 bod...

POVEZANE OBJAVE