Partizan niže pobede: Crno-beli se ispromašivali, Stojković sačuvao pobedu fantastičnom reakcijom kod jedine šanse za Javor [VIDEO]

Javor – Partizan (0:1)
Urošević 14′

Fudbaleri Partizana ostvarili su jedanaestu uzastopnu pobedu. Crno-beli su savladali Javor minimalnim rezultatom, ali je pobeda mogla da bude i ubedljivija da su iskoristili neku od šansi u prvom poluvremenu

Prvo poluvreme proteklo je u potpunosti u znaku Partizana. Javor nije uputio nijedan šut u okvir gola Stojkovića, a crno-beli su osim postignutog gola imali još nekoliko dobrih prilika da uvećaju prednost.
Prva dobra akcija na utakmici rezultirala je vodećim golom Partizana.

Jović je izveo korner sa leve strane, Holender je petom prebacio loptu u srce šesnaesterca, a tamo je dočekao Urošević koji je preciznim i oštrim udarcem poslao u mrežu. Samo dva minuta kasnije Natho je odlično pronašao Asana, Japanac je pobegao direktnom čuvaru i iz prve zahvatio loptu, ali je poslao pored stative. Novu odličnu priliku Partizan nije iskoristio u 23. minutu.

Ponovo su Asano i Natho bili u glavnim ulogama, ali je ovoga puta Japanac bio asistent. Prethodno je Banjak oduzeo loptu igračima Javora ispred njihovog šesnaesterca, uposlio Asana koji je sjajno video Natha, ali je golman Lazović sjajno zaustavio njegov udarac. U 25. minutu Natho je izveo slobodan udarac sa dvadesetak metara i pogodio mesto gde se spajaju prečka i stativa, nakon čega se lopta odbila u gol aut.

U drugom delu prvog poluvremena tempo je malo opao, prilika nije bilo, a jedina situacija pred golom crno-belih dogodila se u 42. minutu. Napad Javora tekao je po desnoj strani, lopta je stigla do Ilića u kaznenom prostoru, ali je on nespretno zahvatio i poslao daleko od gola.

Drugo poluvreme počelo je prilikom za Partizan. Igrao se 54. minut, Pavišić je želeo da propusti loptu svom golmanu, do nje je prvi stigao Jović i izašao sam ispred Lazovića. Golman Javora je bio dobro postavljen i izbacio loptu u korner. Šest minuta kasnije najveća prilika za Javor na utakmici. Ibrahim Tanko je iznenada izbio sam ispred Stojkovića, koji je podsetio na svoju reprezentativnu formu i fantastičnom intervencijom sprečio izjednačenje.

Do kraja meča većih prilika nije bilo, iako su crno-beli sa nekoliko pokušaja iz daljine probali da iznenade Lazovića.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE