Radonjić: Pribojavali smo se Borca, situacija sa O’Brajantom treba da se reši, zaraženi igrači su bolje

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić nada se da meč i pobeda nad Borcem u zaostaloj utakmici ABA lige neće ostaviti nove posledice po njegov tim.

Ionako desetkovana Crvena zvezda ne bi želela nove probleme, naveo je Radonjić, ali uprkos skraćenoj rotaciji, njegova ekipa ubedljivo je savladala Čačane sa 83:63.

– Posle jednog pražnjenja i napora koji smo imali u Kupu i igranja tri utakmice u kratkom periodu sa rotacijom koja je veoma skraćena, bilo je potrebno da uđemo u ovaj meč skoncentrisani, spremni i svesni toga da je Borac tim koji je veoma nezgodan, posebno protiv naših najvećih rivala. Stoga je bilo bojazni kako ćemo biti energetski spremni, ali i zbog dodatno smanjene rotacije. Uspeli smo u drugom delu meča da podignemo nivo kvaliteta i gradimo prednost koja je bila iskontrolisana do kaja i dođemo do značajne pobede – započeo je Dejan Radonjić.

On se potom nadovezao na situaciju sa rosterom koji u ovom trenutku ima na raspolaganju, kao i o situaciji sa Džonijem O’Brajantom, koji će po svemu sudeći, napustiti klub.

– Boriša je sa reprezentacijom, Džoni od Kupa nije bio sa nama. To su interne stvari, klupske, koje trebaju da se reše. On je dao značajan doprinos u osvajanju Kupa, ali stvari su takve da imamo okolnosti kakve imamo. Igrači koji su zaraženi su bolje, ali nešto preciznije reći kada će se neki od njih priključiti trenažnom procesu je jako teško reći u ovom trenutku. Čeka nas veliki izazov već u petak u Evroligi i iskren da budem, nadam se da i ovaj meč neće ostaviti neke posledice, pa da imamo dodatnih problema. Igrati takav meč sa tim problemima neće se dobro završiti po nas – kazao je Radonjić.

Crvena zvezda u petak igra meč u Beogradu protiv Zenita.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Napoli rešio ko će zameniti Osimena

Napoli će sledeće sezone napraviti reorganizaciju u timu. Posle osvajanja titule šampiona Italije, usledila je vrlo slaba sezona u kojoj...

POVEZANE OBJAVE