UEFA otkazala Ligu šampiona, Zvezda ne putuje u Francusku

UEFA je donela odluku da Liga šampiona za mlade fudbalere bude otkazana.

Izvršni komitet UEFA saopštio je ovu odluku, uz obrazloženje da je zbog pogoršane epidemiološke situacije ovo najbolje rešenje.

Crvena zvezda je trebalo da, kako je odlučeno žrebom u Nionu, igra protiv Anžea 2. marta.

Izvršni komitet UEFA odlučio je da otkaže izdanje Lige mladih za sezonu 2020/21, usled pandemije virusa korona i odluka se odnosi na sve faze takmičenja. Komitet je najpre odlučio da pomeri format i odloži početak, ali su zdravstveni zvaničnici širom Evrope otad nastavili da menjaju mere u borbi sa virusom. Ograničenja po pitanju putovanja stvorila su klubovima ogromne poteškoće kad je reč o organizaciji utakmica, zbog čega su se dva kluba već povukla. Otuda je Izvršni komitet UEFA procenio da ne postoje mogućnosti za dalja odlaganja početka, kao i da prioritet mora da se da zdravlju i bezbednosti mladih fudbalera. Nažalost, u ovim okolnostima ne postoje uslovi koji bi omogućili da se takmičenje održi i zato su Komitet za klupska takmičenja UEFA i Evorpska klupska asocijacija podržali ideju da se ova sezona Lige mladih otkaže, navodi se u saopštenju UEFA.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

VRATIO FILM: Košarkaš Reala o tuči u Madridu, nema loše uspomene (VIDEO)

Košarkaši Real Madrida još uvek čekaju ko će im biti protivnik u plej-ofu Evrolige. Nakon uvedenog plej-ina, to će biti...

POVEZANE OBJAVE