Vojvodina prekinula loš niz: Vukadinović i Bojić srušili ,,zmajeve”

Vojvodina – Voždovac 2:0 (0:0)

Vukadinović 49′, Bojić 80′

U 22. kolu Superlige Vojvodina je slavila protiv Voždovca na ,,Karađorđu” 2:0 i upisala svoju prvu pobedu u prolećnom delu takmičenja, posle jednog poraza i remija.

Prva prava prilika na meču viđena je u 14. minutu kada je Veljko Simić iskoristio grešku odbrane ,,zmajeva”, ali je odličnom reakcijom Preković spasio svoj gol.

Ubrzo je Vojvodina imala novu sjajnu šansu. Gemović je ubacio loptu sa levog boka, Mrkaić ju je loše zahvatio, a na drugoj stativi Miljan Vukadinović sa svega nekoliko metara šalje loptu preko prečke. Imajući u vidu blizinu, zaista je teško verovati da je igrač Vukadinovićevog kvaliteta uspeo da ne iskoristi ovakvu šansu, ali događa se….

Voždovac je uglavnom preskakao sredinu i imali su problem kada Novosađani dođu u završnu trećinu terena. Još jedna briga za Jovana Damjanovića bila je ta što nakon pola sata morao dva puta da pravi izmene. Peh je prvobitno doživeo mladi Janković, a potom i njegova zamena Vujnović, kojem je stradala prednja loža. Očigledno se nije dovoljno zagrejao.

Prava prilika za goste došla je tek posle više od pola sata igre. Udarac Nišića paradom je zaustavio Simić.

Početkom drugog poluvremena Vukadinović je progirao Mrkaića, koji je pokušao iz okreta da šutira, ali je lopta završila kod gostiju. Vojvodina je od prvog minuta krenula visokim presingom, nekoliko puta su šutirali, međutim bez realizacije.

U 49. minutu, domaći su konačno realizovali svoju ofanzivnu igru. Miljan Vukadinović se iskupio za promašaj iz prvog poluvremena. Đorđević se odlično probio po levom boku i centrirao ka Vukadinoviću, koji je bio strelac prvog gola na meču.

Voždovčani su krenuli da napadaju posle primljenog gola. Najbolja prilika za goste bila je u 58. minutu kada je Nišić je šutirao, ali Simić bio odlično postavljen i dobranio.

Lalatović je izvršio trostruku izmenu. Iz igre su izašli Topić, Mrkaić i Gemović, a ušli Novevski, Bojić i Stojković. Nastavilo se u sličnom ritmu, Voždovac je napadao, bez realizacije, dok su domaći čuvali rezultat, ali i istrčavali kontre ne bi li učvrstili prednost.

U 80. minutu to se i desilo. Novosađani su udvostručili vodstvo preko Petra Bojića, kome je ovo deveti pogodak u sezoni. Drinčić je klizećim startom asistirao Bojiću za već definitivnu pobedu domaćih. Poslednjih pet minuta igre, Lalatović je rezervisao za Zukića, koji je zamenio Simića.

Poslednja šansa za ,,zmajeve” bio je slobodan udarac Arsića, koji je precizno i jako šutirao prebacivši živi zid, ali je lopta pogodila stativu i rezultat ostao nepromenjen.

Ostali rezultati:

Bačka – Proleter 0:2 (0:1)

Novi Pazar – Radnički 3:1 (1:1)

Radnik – Napredak 2:1 (2:1)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

IZVEŠTAJ KONTROLORA: Ilić odsudio bez greške!

Još uvek se nije slagla prašina sa 173. Večitog derbija, a u etar nam stiže izveštaj kontrolora suđenja Dejana...

POVEZANE OBJAVE