Za Juventus koban početak oba poluvremena, Kijeza postigao gol velike nade [VIDEO]

Na stadionu ”Dragao” u Portu, domaći istoimeni tim pobedio je italijanski Juventus 2:1 u prvom meču osmine finala Lige šampiona.


Počelo je onako kako je malo ko očekivao. Samo što je istekao prvi minut igre Betankur je loše vratio loptu svom golamnu Šćešnom, Taremi je hrabro uklizao i sudario se sa čuvarom mreže gostiju, a lopta se od njega odbila pod prečku. Iranski internacionalac postigao je gol na četvrtoj uzastopnoj utakmici Porta. Izgleda da je loš start ostavio traga na Juventus, trebalo je italijanskom šampionu mnogo vremena da dođe do svoje prepoznatljive igre, dok je Porto uglavnom lako izlazio na kraj sa retkim pokušajima rivala da se primakne njihovoj mreži. Jedini iole ozbiljniju šansu Juventus je imao u finišu poluvremena, tada je Rabio makazicama zahvatio loptu, golman Marćesin je odbranio, a i da nije eventualni gol bi bio poništen jer je Ronaldo bio u ofsajdu i smetao golmanu domaćih.


Prelikan početak prvog, videli smo u drugom poluvremenu, samo je sada Portu trebala 21 sekunda da postigne gol. Najveći deo posla odradio je Manafa, u pravom trenutku gurnuo loptu ka Maregi, a Malijac je prihvatio i levom nogom sa pet, šest metara poslao ispod Šćešnog. Sada je Porto već imao ozbiljnu prednost, pa se Juventus potpuno otvorio tražeći gol koji bi ih vratio u igru. Malo je nedostajalo da Porto postigne treći gol. Veliku šansu imao je Serćo Oliveira koji je sa desetak metara, potpuno neometan, šutirao pravo u golmana Juventusa.


I kada se to najmanje očekivalo, ”Stara dama” je smanjila. Lepo je prošao po levoj strani Rabio, poslao je loptu na suprotnu ka Kijezi, a napadač Juventusa je otvorio stopalo, i iz ni malo lake situacije, poslao loptu u suprotni ugao van domašaja golmana Porta. u poslednjim trenucima meča u kaznenom prostoru domaćih je srušen Kristijano Ronaldo, ali to za španskog sudiju nije bio prekršaj za najstrožu kaznu. U timu domaćih od 66. minuta zaigrao je Marko Grujić koji je zamenio strelca drugog gola Maregu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Amorim otpao, Liverpul ima novog pika da zameni Klopa

U ponedeljak je odjeknula vest da trener Sportinga Ruben Amorim više nije u opticaju da preuzme klupu Liverpula ovog...

POVEZANE OBJAVE