AO: Đoković iskusno protiv Karaceva, u nedelju za 9. titulu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u novo finale Australian Open-a pošto je u polufinalu savladao rusku senzaciju Aslana Karaceva sa 3:0 (6:3, 6:4, 6:2) Biće to prilika da Novak osvoji devetu titulu u Melburnu.

Prvi set je počeo sa sigurnim servisima sa obe strane. Nije bilo brejk šansi do osmog gema, kada je Đoković imao tri vezane brejk lopte. Iskoristio je prvu i poveo 5:3, da bi u narednom servis gemu rutinski došao do prvog seta – 6:3.

Drugi set je bio potpuna suprotnost. Đoković je u potpunosti dominirao i napravio brejkove u trećem i petom gemu i poveo je 5:1. Dominirao je terenom i pogađao linije u svom stilu. Karacev je snažnim udarcima pokušavao da odgovori, ali osim što je odnos neiznuđenih grešaka bio u jednom trenutku 18:1 nije uspeo ništa više.

Karatsev potom osvaja drugi gem, a u sledećm dolazi do prve brejk lopte u meču koju je iskoristio i smanjio je Rus na 5:3. Karacev je osvoji na servis i treći uzastopni gem, ali nije uspeo da povrati i drugi brejk, iako je imao dve brejk lopte. Borio se sjajni Rus, ali je iskustvo Đokovića presudilo tako da je sa 6:4 došao i do drugog seta.

Treći set je počeo brejkom Novaka već u prvom gemu. Karacev je pokazao ponovo da nije slučajno došao do polufinala prvog ovogodišnjeg gren slema, pošto je u četvrtom gemu vratio brejk, da bi Novak već u sledećem napravio novi za 3:2.

Karacev je već u narednom servis gemu izgubio i Novak je sa 5:2 imao servis za novo finale, što je iskoristio i sa 6:2 završio meč.

Za finale u nedelju čeka protivnika iz meča Medvedev – Cicipas.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE