EVROLIGA: Veče ubedljivih pobeda, Efes razmontirao Olimpijakos

Košarkaši Efesa su velikim preokretom ubedljivo savladali Olimpijakos sa 76:53.

Ništa nije nagoveštavalo da će se ovako završiti posle prve četvrtine koju je grčki tim dobio sa 11:26. Međutim u ostalih 30 minuta Olimpijakos je postigao svega 27 poena.

Ekipa iz Istanbula je zabeležila treći uzastopni trijumf i sa učinkom 14-10 na deobi je šestog mesta sa Fenerbahčeom, dok je u seriji od pet poraza. Crveno-beli imaju 11 trijumfa i 15 poraza i trenutno su 12. na tabeli.

Šejk Larkin je predvodio svoj tim sa 21 poenom i po 5 skokova i asistencija, Brajant Danston je dodao 15, Rodrigo Buboa 11, a Vasilije Micić je za 22 minuta zabeležio 9 poena (1/4 za dva, 2/4 za tri, 1/2 slobodna bacanja), uz 3 asistencije.

Jedini dvocifren u gostujućoj ekipi bio je Janulis Larencakis sa 10 poena, Saša Vezenkov je imao 9, a Kostas Slukas i Šakil Mekisik po 7.

U ostalim mečevima večeri Baskonija je ubedljivo slavila u Moskvi protiv Himkija sa 89:67, Olimpija Milano je slavila nad Makabijem 87:68, dok je Barselona posle osvajanja Kupa Kralja nastavila sa dobrim partijama i deklasirala je Žalgiris sa 86:62.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PRILIKA KARIJERE! Bivši golgeter Partizana u transferu od 30 miliona evra ide u italijanskog velikana?

Nekadašnji golgeter beogradskog Partizana Umar Sadik (27) mogao bi od naredne sezone nastupati u italijanskoj Serie A. Prema pisanju stranih...

POVEZANE OBJAVE