Početak novog ciklusa: Selektor Rogić objavio spisak za evropske kvalifikacije i duele sa Bosnom i Hercegovinom

Selektor omladinske reprezentacije Srbije, Aleksandar Rogić, objavio je spisak igrača na koje računa u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, kao i za dve provere sa selekcijom Bosne i Hercegovine.

Na spisku se nalazi 28 igrača:

Golmani: Lazar Slavković (Teleoptik), Filip Stanković (Inter), Andrija Katić (IMT)

Odbrambeni igrači: Viktor Rogan (Čukarički), Uroš Lazić (Grafičar), Stefan Despotovski (Grafičar), Uroš Drezgić (Čukarički), Vuk Bogdanović (Voždovac), Luka Subotić (Teleoptik), Aleksandar Lukić (Crvena zvezda), Aleksandar Kadijević (Čukarički), Nenad Perović (Mladost Lučani)

Igrači sredine terena: Aleksa Đurasović (Spartak ŽK), Andrej Blagojević (Teleoptik), Dejan Tetek (Reding), Andrija Radulović (Crvena zvezda), Miloš Pantović (Crvena zvezda), Nemanja Jović (Partizan), Jovan Lukić (Čukarički), Denis Stojković (Partizan), Branislav Knežević (Mačva), Mitar Ergelaš (Čukarički), Nikola Stanković (Grafičar), Luka Cvetićanin (Voždovac), Nikola Čolić (Partizan)

Napadači: Ilija Babić (Grafičar), Nemanja Kos (Mladost, Lučani), Vukašin Bogdanović (Kabel)

U grupi smo sa Jermenijom, San Marinom i Holandijom, a dalje ide samo pobednik grupe. Holandija, kao domaćin, ali i prvak Evrope među igračima 2002. iz 2019. godine, je favorit grupe, ali učinićemo sve da se kroz ovaj dvomeč sa Bosnom, i uskoro u prijateljskom meču sa Rumunima, što bolje pripremimo za prvi meč sa Jermenima i dalje za ceo turnir. Nijednu utakmicu nećemo početi bez ogromne želje da pobedimo i odigramo dobro i prepoznatljivo, tako i na turnir idemo sa ambicijom da pobedimo. Situacija oko virusa Covid-19 nije stabilna u Evropi, postoji čak i mogućnost odlaganja turnira i takmičenja, ali mi moramo da se spremamo kao da će se igrati, da imamo maksimalan fokus, a videćemo šta će odlučiti UEFA u vremenu ispred nas, rekao je Rogić, u čijem stručnom štabu se nalaze pomoćnici Miloš Ćirić, Milovan Sikimić, Milan Kostić, Lazar Tomić, doktor Milisav Popić, fizioterapeut Darko Nikolić i tim menadžer Marko Čolić.

Prijateljski mečevi sa Bosnom i Hercegovinom na programu su 23. i 25. februara u SC FSS u Staroj Pazovi.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Obradović: Nadam se i da će nam naši navijači pružiti podršku u Laktašima

U okviru četvrtfinala ABA lige, košarkaše Partizana očekuje drugi meč protiv ekipe Igokee u Laktašima. Ukoliko crno-beli dođu do pobede,...

POVEZANE OBJAVE