Tadić pokrenuo preokret ”Kopljanika”, Hofenhajm ispustio pobedu, bolan poraz Napolitanaca (VIDEO)

Odigrane su preostale prve utakmice šesnaestine finala Lige Evrope. Golova je bilo na sve strane, a najviše ih je viđeno u duelima Antverpa i Rendžersa, te Moldea i Hofenhajma.     

Jedan od interesantnijih duela odigran je na severu Francuske gde je Lil dočekao Ajaks. Lider francuskog šampionata poveo je u 72. minutu golom Timotija Vee, sina nekadašnjeg asa Džordža Vee. Ajaks je izjednačio u 87. minutu, kada je sa bele tačke precizan bio Dušan Tadić. Tu nije bio kraj, dva minuta docnije usledila je brza akcija ”Kopljanika” i mladi Brajan Brobi, uz dosta sreće, ponovo je zatresao mrežu domaćina za pobedu amsterdamskog tima.

Lepu zalihu nosi i Viljareal i Mocartovog grada. Posle silnih profaja najboljih fudbalera Salcburg više nije toliko moćan, a to je potvrdio i večeras kada je lako poražen od Viljareala na svom terenu. Pako Alkaser je promašio penal za ”Žutu podmornicu”posle pola sata igre, ali je zato pogodio u finišu poluvremena za vođstvo svog tima. Moreno je bio asistent kod tog gola, ali i kod drugog u 71. minutu, kada je nabacio za Ninja, a ovaj glavom poslao loptu u mrežu.   

Više se očekivalo od meča Benfika – Arsenal, koji je odigran na rimskom ”Olimpiku”. Sve vredno pomena stalo je u tri minuta, Pici je iz penala doveo Benfiku u vođstvo u 55. minutu, pošto je prethodno lopta pogodila u ruku mladog Smita-Roua. Radost ”Orlova” trajala je tri minuta pošto je Saka golom završio lepu akciju Soareša. Ukupnog pobednika odlučiće duel na ”Emirejtsu”.

Ako u Rimu nije bilo previše uzbudljivo, u Antverpenu je bilo čak i dramatično. Prvo poluvreme belgijski klub je dobio sa 2:1 protiv Rendžersa, ali su ”Policajci” slavili sa 4:3 posle pogotka Barišića, iz drugog dosuđenog penala, u 90. minutu. Makabi je odigrao dobar meč protiv favorizovanog Šahtjora, ali je presudio kvalitet gostiju. Alan Patrik je doveo ukrajinski tim do prednosti u 31. minutu, da bi Tete pogodio u drugom minutu nadoknade za trijumf od 2:0 i gotovo izvestan prolaz u narednu rundu za ”Rudare” iz Donjecka.   

Pomalo neočekivano Napoli je poražen od Granade. Jeste da se radi o članu španske Primere, ali su Italijani stigli na Pirineje kao favoriti. Gradana ih je uhvatila na spavanju, pa su Erera u 19. te Kenedi u 21. minutu postigli golove za veliku nadu Španaca da mogu eliminisati snažnog rivala. U timu Napolija igrao je Nikola Maksimović.

Meč večeri odigran je u Viljarealu gde je norveški Molde dočekao nemački Hofenhajm. Izgledalo je da će gosti zabeležiti ubedljiv trijumf. lako su stvarali šanse i još lakše postizali golove. Izraelac Dabur bio je precizan u 8. i 28. minutu za Hofenhajm, ali je smanjio Elingsen u finišu poluvremena. Ipak se na odmor otišlo sa dva razlike za goste, strelac trećeg gola za Nemce bio je Baumgartner u trećem minutu nadoknade. U nastavku je Daburu poništen jedan gol, ali je šansu za het-trik imao sa bele tačke, ali nije bio precizan. Kazna je, naravno, usledila i to surova. Prvo je Uland-Andersen glavom matirao Baumana za 2:3 u 70. minutu, a samo četiri minuta kasnije Fofana je izjednačio i oživeo nadu Moldea da može eliminisati Hofenhajm.    

Antverp – Rendžers 3:4 (2:1) Avenati 45′, Refaelov 45+8′, Hongla 66′ – Aribo 38′, Barišić 59′(p),90′(p), Kent 87′
Benfika – Arsenal 1:1 (0:0) Pici 55′(p) – Saka 57′
Granada – Napoli 2:0 (2:0) Erera 19′, Kenedi 21′
Lil – Ajaks 1:2 (0:0) Vea 72′ – Tadić 87′(p), Brobi 89′
Makabi T.A. – Šahtjor 0:2 (0:1) Alan Patrik 31′, Tete 90+2′
Molde – Hofenhajm 3:3 (1:3) Elinsen 41′, Uland- Andersen 71′, Fofana 75′ – Dabur 8′,28′, Baumgartner 45+3′
Salcburg – Viljareal 0:2 (0:1) Alkaser 41′, Ninjo 71′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Milutinov se ne obazire na zvižduke: Hvala Partizanu!

Košarkaši Olimpijakosa savladali su Partizan, a srpski reprezentativac Nikola Milutinov je bio uz grčki tim ali nije igrao...

POVEZANE OBJAVE