Dejan Milojević: Uradili smo po šta smo došli, Petrušev sjajan

Pomoćni trener reprezentacije Srbije Dejan Milojević rekao je da je odlična odbrana bila ključ pobede nad Gruzijom koja je ,,orlovima” donela plasman na Evropsko prvenstvo.

Košarkaši Srbije su u drugom poluvremenu duela sa Gruzijom u Tbilisiju odigrali na visokom nivou i uz pomoć odličnog šuta za tri, koji ih na početku utakmice nije služio, dođu do trijumfa i overe plasmana na kontinentalno prvenstvo.

– Uradili smo ono po šta smo došli. Pobedili smo i kvalifikovali se na Evropsko prvenstvo. Odbrana je bila odlična tokom cele utakmice i to je bio ključ. U prvom poluvremenu nismo pogađali, ali smo u drugom delu uspeli to da nadoknadimo i Gruzija više nije mogla da nas stigne – naveo je Milojević.

On je na ovom meču menjao Igora Kokoškova koji ima klupskih obaveza u Fenerbahčeu, pa mu je to ujedno bila prva utakmica kao prvi trener reprezentacije.

– Bio sam opušten. Saradnici su mi pomogli da pripremim utakmicu i zapravo nisam učinio ništa specijalno. Da, bila je ovo važna utakmica, ali kada sam bio igrač, čitavu karijeru sam se nosio sa pritiskom i ovo nije bilo ništa novo za mene. Nisam uradio ništa što ne radim poslednjih 10 godina koliko sam trener. Sada moramo da se pripremimo za Švajcarsku, iako nema rezultatskog značaja, u reprezentaciji mora da se dobija svaki meč – istakao je Milojević.

Sa 27 poena, Filip Petrušev je bio maestralan protiv Gruzije i ujedno i najefikasniji akter meča.

– Veliki sam fan njegove igre. Odličan je u domaćem šampionatu i nismo znali kako će se nositi sa pritiskom jer je ovo bila njegova prva utakmica. Ipak, videli smo šta može i bio je naš najefikasniji igrač – završio je bivši trener Mege.

Svoj sud o utakmici dao je i kapiten Miroslav Raduljica.

Sjajna partija celokupnog tima. Imali smo neke momke koji su po prvi put u seniorskoj reprezentaciji i hteo bih da im čestitam, kao i ostatku ekipe. Uradili smo posao koji je trener tražio od nas i to je bio razlog zašto smo i pobedili. U prvom poluvremenu je bilo neizvesno, jer smo promašivali spolja, ali smo uspeli smo da uđemo u ritam i igramo dobar pik-en-rol – podvukao je Raduljica.

Naredni meč, Srbija igra takođe u Tbilisiju protiv Švajcarske u nedelju od 13 sati.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NAKON OSVAJANJA SKUDETA: Inter dovodi 3 vrhunska pojačanja za narednu sezonu!

Plan Đuzepea Marote je jasan: Direktor Intera želi da prodajom nekih igrača zaradi 100 miliona evra i da od...

POVEZANE OBJAVE