Zenit bolji za pola koša: Zvezda ponovo izgubila u dramatičnoj završnici

Crvena zvezda – Zenit 75:76 (16:22, 20:26, 20:13, 19:15)

U 25. kolu Evrolige Zenit je u hali ,,Aleksandar Nikolić” slavio protiv Zvezde u neizvesnoj završnici.  

Zvezda je na megdan Zenitu izašla sa devet igrača u rosteru, a da stvari budu još gore Dejan Davidovac se žalio na probleme sa kolenom.

Lojd je otvorio utakmicu uspešnim šutom sa distance za vodstvo Zvezde na početku meča. Crveno-beli su u dobroj šuterskoj formi, a pogotovo kapiten Lazić koji je pogodio drugu timsku trojku. Odgovorili su gosti, a Holins se posebno istakao. Igralo se koš za koš gotovo celu prvu deonicu. Uskoković je napravi dva faula u ranoj fazi meča, pa ga je Radonjić stavio na klupu. Promašili su za tri i jedan i drugi tim, ali je Zvezda nastavila sa propuštanjem napada, dok se Zenitu vrati šuterski duh, pa su dva minuta do kraja vodili 19:12. Radonjić je pozvao tajm-aut posle poena Pengosa. Nije pomogla pauza crveno-belima, Rivers je pogodio sa linije sa tri poena i doveo Zenit do prve dvocifrene prednost 12:22. Radanov nije dozvoli da se na tome završi, pa je prekinuo seriju gostiju. Kuzmić je bio precizan sa penala za konačan rezultat posle prve četvrtine 22:16 u korist Zenita.

Gosti su suviše dobri u napadu da bi Zvezda održavala bar neizvestan rezultat. Rivers je još jednom trojkom (3/3) zaokružio 30. koš za Zenit dok su crveno-beli upisali 18. Radonjić je zatražio tajm-aut, posle čega je Zvezda ostvarila šest poena, sve preko Lojda.  Održavali su gosti dvocifrenu prednost pa je četiri minuta do kraja druge deonice bilo 26:39 u korist ruskog tima. Pogodio je Jagodić-Kuridža trojku za 10 poena zaostatka svog tima i eventualno smanjenje na jednocifrenu razliku. I smanjio je sa linije za slobodna bacanja, ali je Pangos ponovo digao na 10 razlike, da bi Lazić pogodio još jednu trojku za 34:42. Kontre i trojke Zenita napravile su razliku u prvom poluvremenu koje je završeno 36:48 u korist gostiju.

Ognjen Kuzmić je otvorio treću četvrtinu uz malo sreće. Promašila je Zvezda nekoliko otvorenih šuteva, ali je i Zenit protraćio dva napada pa je razlika bila slična kao i tokom celog meča – 42:52. Iako oslabljena, Zvezda je imala veliku želju za pobedom. Atraktivno zakucavanje Lojda i trojka Simonovića smanjile su prednost na sedam razlike, pet minuta do kraja treće deonice. Zaigrala je Zvezda dobru odbranu, dok su gosti propustili nekoliko napada. Dobrić je pogodio dva puta sa distance, a za njim i Davidovac za 56:61 na kraju treće četvrtine. Uhvatila je Zvezda ritam pred poslednjih 10 minuta.

Radanov je fauliran na početku četvrte četvrtine i sa linije slobodnih bacanja smanjio na 58:61. Davidovac je ukrao loptu, ali crveno-beli nisu uspeli da preokrenu. Međutim, zahvaljujući poenima Dobrića i Davodivca Zvezda konačno stiže do prednosti 62:61. Gosti ne dozvoljavaju crveno-belima da sačuvaju prednost, pa preko pet poena Pangosa stižu do nove prednosti. Pogodio je Uskoković za dva poena uz faul i doveo Zvezdu do novog izjednačenja tri minuta do kraja. Igralo se koš za koš do samog kraja meča. Zvezda je povela tri razlike na krilima Davidovca i Dobrića. Međutim, Pangos je pobegao Davidovcu i pogodio svoju petu trojku. Igrala se neizvesna završnica u dvorani ,,Aleksandar Nikolić”. Imala je Zvezda poslednji napad na meču,

Najefikasniji u timu Zvezde bio je Lojd sa 21 poenom, a njega je pratio Dobrić sa 13.

Zenit je predvodio Pangos sa 25 poena, koji je bio jedini dvocifren u timu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

BIO BLIZU CRVENO-BELOG DRESA: Ovo je razlog zašto dvostruki EL šampion nije potpisao za Zvezdu

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet Evroligu su završili sa skorom od 11 pobeda i 23 poraza. Osvojili su Kup Koraća, a...

POVEZANE OBJAVE