Pikford odbranio Everton, prva pobeda ,,karamela” u Mersisajd derbiju posle više od decenije [VIDEO]

I to se dogodilo, Everton je pobedio Liverpul u čuvenom Mersisajd derbiju, prvi put još od 2010. godine. U ranijim terminima Sautempton i Čelsi, odnosno Barnli i Vest Brom podelili su bodove.   

Podatak u koji je teško poverovati bez provere. ,,Redsi” su vezali četvrti uzastopni poraz na svom ,,Enfildu” u Premijer ligi, a već šesti meč na kome nisu pobedili kao domaćini, to ne može da bude odlika šampiona, čak ni kada je ,,kop” prazan. Naplatile su ,,karamele” večeras svom rivalu sve one poraze u protekloj deceniji, a tim Karla Anćelotija poveo je već u 3. minutu golom Rišarlisona, ali bar 50 procenata zasluga ide na adresu Hamesa Rodrigesa zbog njegove vrhunske asistencije. Imao je Liverpul više od igre i mnogo prilika. Volej Džordana Hendersona odbranio je njegov imenjak Pikford na sjajan način. Slično je golman Evertona reagovao i u nekoliko narednih prilika domaćih, pa se na odmor otišlo sa minimalnom prednošću gostiju.   

U nastavku je Liverpul pojačao pritisak, kružili su ,,redsi” oko gola gradskog rivala, bilo je prilka za izjednačenje, ali Pikford nije dozvolio napadačima domaće ekipe da ga savladaju. Tako je u situaciji jedan na jedan onemogućio Mohameda Salaha u 70. minutu. Meč je odlučen u 82. minutu, Kalvert-Luin, koji je meč počeo na klupi, umakao je čuvarima, njegov udarac je odbranio Alison, ali je Aleksander-Arnold sa zemlje faulirao napadača Liverpula u pokušaju da odbitak pošalje u mrežu. Sa bele tačke precizan je bio Gilfi Sigurdson i bodovi odlaze na ,,plavu” stranu Liverpula. Sada obe ekipe imaju po 40 bodova, i nalaze se na šestom odnosno sedmom mestu, s tim što Everton ima meč manje odigran.   

Ranije danas, Čelsi je igrao nerešeno sa Sautemptonom na ,,Sent Merisu”. Domaći su vodili golom Minamina, ali je bod ekipi Tomasa Tuhela doneo Mejson Maunt sa bele tačke u 54. minutu. Bez pobednika je završen i meč na ”Turf Muru”, a Barnli nije uspeo da zatrese mrežu Vest Broma čak ni sa igračem više punih 60 minuta. I sa desetoricom gosti su bili opasniji, ali gol nisu uspeli da postignu.

Liverpul – Everton 0:2(0:1)

Rišarlison 3′, Sigurdson 83′(p)

Barnli – Vest Brom 0:0

Sautempton – Čelsi 1:1(1:0)

Minamino 33′ – Maunt 54′(p)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

LOŠA FORMA TRAJE: Kecmanović zaustavljen u Rumuniji

Srpski teniser Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira među osam najboljih na turniru u Bukureštu. Izgubio je meč osmine...

POVEZANE OBJAVE