”Bikovi” za petama šampionu, ubedljivi Hofenhajm, Leverkuzen izbegao poraz u poslednjoj sekundi

Utakmicama u Augzburgu, Berlinu i Sinshajmu završeno je 22. kolo nemačke Bundeslige.


Hofenhajm je bio ubedljiv protiv Verdera i prekinuo niz od tri prvenstvena meča bez pobede, a četiri računajući remi u Moldeu u četvrtak. Pred revanš sa Norvežanima tim Sebastijana Henesa je zabeležio važnu pobedu za miran nastavak sezone. Na prvi gol se čekalo do 26. minuta kada je Samaseku izbacio lepo Bebua, a ovaj pogodio mrežu. U prvi mah se činilo iz ofsajda, ali je situacija bila potpuno regularna, što je potvrdio i snimak. U finišu prvog dela na 2:0 povisio je Baumgartner i već tada je bilo jasno da bodovi ostaju u malenom Sinshajmu. Nije bilo previše iuzbuđenja u nastavku, a još dve lopte su završile u mreži gostiju iz Bremena. Izraelac Dabur je potvrdio dobru golgetersku formu novim pogotkom na startu nastavka, a u 90. minutu mladi Ruter je postigao svoj prvenac za konačnih 4:0. Za Verder je u prvih 45 minuta igrao Miloš Veljković, ali je u poluvremenu ostao u svlačionici. Hofenhajm je sa ova tri boda skočio na 11. poziciju sa 26 bodova, Verder je mesto iza, ali sa tri boda manje i jednom zaostalom utakmicom.


Sigurnom pobedom u Berlinu protiv Herte ekipa Lajpciga prišla je Bajernu na samo dva boda zaostatka, pa ćemo imati zanimljivu trku udvoje do kraja prvenstva, bar se tako nadamo. S druge strane Herta će morati da prolije mnogo znoja ako želi da i naredne sezone bude deo nemačke elite. Berlinci, za koje je u poslednjih 30 minuta igrao Nemanja Radonjić, nalaze se na deobi 15. mesta sa Arminijom iz Bilefelda, oba ekipe imaju po 18. bodova, s tim da ekipa iz Bilefelda ima jedan meč manje odigran. Za vrat i jednima i drugima duva Majnc sa 17 bodova. Sabicer je postigao prelep gol u 28. minutu za goste, bio je to udarac sa više od 30 metara, a golman Jarštajn se nije ni pomerio. Na 2:0 povisio je Mukijele, posle smušene intervencije odbrane domaćih, kada je zakucao loptu pod prečku u 71. minutu. Pad Herte potvrdio je Vili Orban u 84. minutu.


U prvom meču dana Leverkuzen je stigao do boda u Augzburgu golom Tapsobe u bukvalno poslednjoj sekundi. Domaći su vodili punih 90. minutu, od 5. minuta kada je Niderlehner iskoristio veliku grešku golmana Niklasa Lomba, koji je zamenio povređenog Hradeckog, i plasirao loptu u praznu mrežu, pa sve do 95. minuta i izjednačujućeg gola visokog štopera iz Burkine Faso. Inače gol koji su domaći postigli verovatno će završiti na sajtovima za smešne stvari iz fudbala, pošto je Lomb promašio loptu koja mu je vraćena i omogućio Niderlehneru da je sprovede u mrežu. Remi ne znači mnogo ni jednima ni drugima, Augzburg je mogao da pobegne ka sredini da nije primio gol u smiraj meča, a Leverkuzen će teško na ovaj način, osvajajući bod po od, moći da se vrati u Ligu šampiona.

Augzburg – Leverkuzen 1:1(1:0)
Niderlehner 5′ – Tapsoba 90+5′


Herta – Lajpcig 0:3(0:1)
Sabicer 28′, Mukijele 71′, Orban 84′


Hofenhajm – Verder 4:0(2:0)
Bebu 26′, Baumgartner 44′, Dabur 49′, Ruter 90′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

BIO BLIZU CRVENO-BELOG DRESA: Ovo je razlog zašto dvostruki EL šampion nije potpisao za Zvezdu

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet Evroligu su završili sa skorom od 11 pobeda i 23 poraza. Osvojili su Kup Koraća, a...

POVEZANE OBJAVE