Dušan Tadić = konstanta

Kapiten Ajaksa Dušan Tadić blista i ove sezone, ali to je već postala konstanta.

Bio je u Engleskoj, pokazao da može i u najzahtevnijoj ligi sveta, a potom se vratio tamo gde mu najviše prija. Posle Tventea, obukao je dres Ajaksa i nastavio tamo gde je stao.

Protiv Sparte iz Roterdama u nedelju uveče, Tadić je došao do zanimljivog statističkog dostignuća. Naime, sa tri asistencije u ubedljivom trijumfu nad klubom iz lučkog grada (4:2), kapiten ,,kopljanika” došao je do 10. ključnog dodavanja u kampanji i sa 10 pogodaka koliko ima na svom kontu zaokružio i petu uzastopnu sezonu u Erediviziji sa duplim brojem golova i asistencija.

Momak iz Bačke Topole je po dolasku u Enšede odmah pokazao o kakvom se kreatoru radi. Asistencije su vremenom postale njegov zaštitni znak, a sve je krenulo od sezone 2010/2011 kada ih je u Erediviziji imao čak 18. Ipak, postigao je sedam golova. U sezoni kasnije učinak je bio 7/10, da bi u kampanji 2012/13 blistao sa 12 golova i 15 asistencija i tu je krenuo pomenuti niz. Potom je na 33 utakmice upisao 16 golova i 14 asistencija i to je bila pozivnica za Premijer ligu, odnosno Sautempton.

I tamo je imao zapažene partije, ali mu je najbolja sezona bila ona po povratku u Holandiju. Šampionat 2018/2019 godine u toj zemlji završio je sa 28 postignutih golova i 13 asistencija na 34 susreta. Prošle sezone je 11 puta tresao mrežu rivala, a 15 puta spajao saigrače sa golovima.

Za sada je na identičnom učinku od 10/10, sa intencijom da to poraste, budući da ima još gotovo tri meseca do kraja sezone.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PSV na veličanstven način osigurao titulu!

Fudbaleri PSV-a iz Ajndhovena pobedili su kao gosti Herenven rezultatom 8:0 i najverovatnije osigurali titulu. Po dva gola za PSV...

POVEZANE OBJAVE