Inter Zvezdi pokazao sve Milanove slabosti, Martinez i Lukaku doneli trijumf u ”Derbiju dela Madonina” [VIDEO]

Interu je pripao 174. ,,Derbi dela Madodina”, posle koga je gradskom rivalu pobegao na četiri boda. Dugo se nije dogodilo da se milanski derbi igra u trenutku kada Inter i Milan zauzimaju dve prve pozicije na tabeli. Zato je ovogodišnji duel imao ogroman značaj, s obzirom da su ove dve ekipe među najozbiljnijim kandidatima za Skudeto. Porazom u prošlom kolu u Speciji, Milan je prepustio lidersku poziciju Interu, ali sa nadom da se nakon međusobnog duela može vratiti na tron.   

To se nije desilo, a pored toga što je pobeda Intera potpuno zaslužena, mora se priznati da je Milan imao svoje šanse i da sigurno nije zaslužio ovako ubedljiv poraz. Da se neće dobro završiti po ”rosonere” najavio je Lautaro Martinez u 5. minutu kada je glavom, na odličan centaršut Lukakua, matirao nemoćnog Donarumu. Usledila je ofanziva Milana, dva fantastična pokušaja Ibrahimovića, jedan petom i jedan posle voleja, ali je Handanović uspevao da zaustavi njegove udarce. Mogao je nešto više da uradi i Čalhanoglu, kada je predugo oklevao umesto da šutira. Imao je i Inter prilike u prvom poluvremenu, Perišić, Lautaro Martinez, ako i Škrinjar, bili su blizu postizanja gola. Ostalo je nešto više od pola sata za domaće u ovom meču da pokušaju da izbegnu poraz, ali je Milan totalno pao posle drugog gola. Dotukao ih je treći, desetak minuta posle drugog, a postigao ga je Romelu Lukaku, čime je samo dodao so na ranu Zlatana Ibrahimovića i fudbalera Milana.   

Posle novog trijumfa nad gradskim rivalom Inter se izdvojio na čelu tabele sa 53 boda, Milan je ostao na 49, dok Roma i Lacio imaju po 43. Juventus je na 42, ali i sa dve utakmice manje od vodećeg dvojca. Milan u četvrtak igra revanš šesnaestine finala Lige Evrope protiv Crvene zvezde, i videćemo hoće li Beograđani umeti da iskoriste očiglednu krizu ekipe Stefana Piolija.   

Furiozno je krenuo Milan u nastavku, na neverovatan način je Handanović zaustavio dva udarca glavom Ibrahimovića, kao i malo kasnije Tonalija. Ispostavilo se da su to bili presudni trenuci, pošto je te promašaje nešto kasnije kaznio Lautaro Martinez, koga je Perišić lepo uposlio, svojim drugim golom.   

Parma je sve dalje od opstanka pošto danas nije uspela da pobedi Udineze ni posle vođstva od 2:0. Problem postizanja gola na svom ,,Enio Tardiniju”  postojao je za ,,krstaše” još od utakmice sa Specijom, koja je odigrana 25. oktobra. Od tada, Parma nije uspela da zatrese mrežu rivala na svom stadionu u osam uzastopnih utakmica. Protiv Udinezea su poveli već u 3. minutu golom pomalo zaboravljenog Kornelijusa. Nekadašnji napadač FC Kopenhagena je odlično skočio na ubacivanje Pecelje i najavio uspeh svog tima, bar je tako izgledalo. Posle prekršaja nad Mihailom, Kucka je realizovao penal u 32. minutu za uvećanje prednosti Parme. Sve je krenulo naopako u 64. minutu kada je Okaka glavom smanjio na 2:1, da bi desetak minuta pre kraja, nakon prekida, štoper Nujtink poravnao na 2:2. Sada je Udineze 13. sa 25 bodova, dok je Parma na pretposlednjem, 19. mestu, sa 14.

Milan – Inter 0:3(0:1)

L. Martnez 5′,57′, Lukaku 66′

Parma – Udineze 2:2(2:0)

Kornelijus 3′, Kucka 32′(p) – Okaka 64′, Nujtink 80′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SVI ŽELE DA GLEDAJU PARTIZAN: Još jedan legendarni košarkaš večeras u Areni

Košarkaši Partizana dočekuju večeras od 20 i 30 Olimpijakos u okviru 32. kola regularnog dela Evrolige. Svima je dobro poznato kakva je atmsofera...

POVEZANE OBJAVE