Pobeda za kraj: Srbija se revanširala Švajcarskoj, Petrušev i Anđušić najbolji

Srbija – Švajcarska 88:81 (21:21, 18:20, 19:28, 30:12)

Košarkaši Srbije pobedom su završili kvalifikacije za Eurobasket. U meču koji nije imao takmičarski značaj Srbija je savladala Švajcarsku i revanširala joj se za nedavni poraz.

Švajcarska je pre dva meseca senzacionalno pobedila košem u poslednjoj sekundi, a bolje je otvorila i ovaj duel. Nakon pet i po minuta Švajcarska je vodila sa 17:9, ali je ulazak Raduljice i Simanića popravio situaciju. Za sledeća četiri minuta izabranici Igora Kokoškova napravili su seriju 13:2 i 50 sekundi pre kraja prvog perioda poveli sa 21:19.

Nakon prvih 10 minuta bilo je nerešeno, 21:21, a početkom druge četvrtine koševima Apića i Jaramaza “orlovi” su poveli 26:21. Rival je uzvratio serijom od 9 uzastopnih poena, ali novo vođstvo Švajcarske nije dugo trajalo. Petrušev je uz Raduljicu pokrenuo novu seriju Srbije, koja je ponovo povela, ali je pet sekundi pre kraja Kazadi poentirao i Švajcarskoj doneo vođstvo pred odlazak na odmor (41:39).

Igra Srbije u odbrani potpuno se raspala u trećoj četvrtini, Švajcarska je u 26. minutu stekla čak 13 poena prednosti (59:46) i prenela dvocifrenu razliku u odlučujućih 10 minuta (69:58).

Za razliku od treće, četvrtina četvrtina je imala potpuno drugačiji tok, a stvari su konačno postavljene na svoje mesto. Za tri minuta Srbija je napravila seriju od 10:1, a nije pomogao ni tajm-aut selektora Švajcarske pošto je Anđušić pogodio trojku za prvo vođstvo Srbije još od druge četvrtine. Švajcarci su uspeli da uspore ovaj nalet Srbije i do rezultata 76:76 četiri minuta pre kraja držali priključak, međutim Rebić, Petrušev i Luković doneli su 7 poena prednosti našoj reprezentaciji, a ispostavilo se da je to razlika koju rival do kraja meča nije uspeo da ugrozi.

MVP utakmice bio je Petrušev koji je postigao 22 poena uz 8 skokova i 3 asistencije, a pratio ga je Anđušić sa 20 poena i 6 asistencija. U redovima Švajcarske Dušan Mlađan je ubacio 18 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SRPSKI CENTAR NIJE MOGAO SAM: Novi dabl-dabl Jokića u porazu Denvera

Košarkaši Denver Nagetsa, izgubili su na svom parketu od Finiksa rezultatom 104:97. Srpski košarkaš Nikola Jokić je utakmicu sa Finiksom...

POVEZANE OBJAVE